• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Recept za rum kolačiće: Ova poslastica nestaje sa stola za tren oka
Foto: Arina Habich / Alamy / Alamy / Profimedia

Recept za rum kolačiće: Ova poslastica nestaje sa stola za tren oka

CityMagazine
19.12.2023. 1 min Recepti

Božićni i novogodišnji praznici su nezamislivi bez sitnih kolača, oni čine prazničnu trpezu još privlačnijom i posebnim, a u ove kolačice sa rumom – zaljubićete se.

Sastojci za rum kolačiće:

500 g mlevenog keksa

100 g pečenih mlevenih lešnika

125 g putera (sobne temperature)

70 g šećera u prahu

2 kesice rum šećera

1/2 boce ukusa ruma

50 g čokolade u prahu

1,7 dl (do 1,9 dl) ceđenog soka od pomorandže-

Čokoladna glazura:

200 g mlečne čokolade

1 dcl slatke pavlake

Još potrebno: mleveni keks mlevenih pečenih lešnika.

Priprema:

Prvo pripremite glazuru. U odgovarajućoj činiji izlomiti mlečnu čokoladu na manje komade i preliti preko slatkog vrhnja. Zagrejte na srednjoj vatri, mešajući dok se sva čokolada ne otopi. Ohladite smešu.

U mleveni biskvit dodajte lešnike, puter, šećer u prahu, rum šećer, aromu ruma i čokoladu u prahu. Promešaj. Količina ceđenog soka od pomorandže zavisi od vrste keksa koji koristite, pa sok dodajte postepeno kako ne biste previše razblažili smesu.

Ujednačenu smesu mesiti rukama dok se svi sastojci ne sjedine. Za formiranje kolačića koristite okrugli kalup od 4 cm.

Za jedan kolačić potrebno je oko 20 g smese.

Utisnite smesu u kalup i poravnajte, a na sredini kolačića, dok je još u kalupu, flašom arome ruma napravite udubljenje. Formirane kolačiće uvaljajte u mešavinu mlevenog keksa i mlevenih pečenih lešnika.

Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu smesu.

Potom svaki kolač napunite čokoladnim filom. Čuvajte kolačiće pokrivene na sobnoj temperaturi, piše zadovoljna.hr.

Oznake:

kolačreceptrum

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

baklava
Prethodni

Baklava, recept za brzi kolač

Čupavci
Sledeći

Čupavci

Sledeći
Čupavci
26.12.2023.

Čupavci

Prethodni
18.12.2023.

Baklava, recept za brzi kolač

baklava

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖