• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Recepti za jela koja se ne kuvaju

Recepti za jela koja se ne kuvaju

Milica Arsić
18.06.2022. 2 min Recepti

Temperature sve više rastu, pa je dobro razmišljati o jelima koja se pripremaju bez vatre, a zadovoljavaju dnevne potrebe i nepca. Mi smo izdvojili nekoliko, za koje se nadamo da će vam se dopasti. Krenimo…

Špagete od tikvica sa rukolom, paradajzom i sirom

Potrebno je:

  • 1-2 tikvice,
  • kukuruz šećerac,
  • 1 prstohvat kurkume,
  • manja kriška feta sira,
  • rukola,
  • paradajz

Priprema:

Oljuštite tikvice i napravite špagete. Sredinu tikvica stavite u blender, a špagete u tanjir. Kukuruz šećerac stavite u blender. Dodajte zatim prstohvat kurkume, i feta sir, pa izmiksajte sastojke za sos. Prelijte sosom špagete i izmešajte. Odozgo dodajte rukolu i paradajz po želji.

Marinirane bukovače

Potrebno je:

  • 200 g bukovača,
  • rukola,
  • prokelj,
  • tamari sos,
  • 1-2 čena belog luka,
  • maslinovo ulje

Priprema:

Bukovače isecite na trake i pomešajte sa listovima rukole. Prokelj tanko isecite ili narendajte, pa dodajte pečurkama i rukoli. Od tamari sosa, maslinovog ulja i sitno isečenog belog luka napravite preliv i sipajte ga preko pečuraka, rukole i prokelja. Sačekajte desetak minuta da pečurke i povrće upiju marinadu, pa poslužite.

Gaspaćo

Potrebno je:

  • 1 kg paradajza,
  • 2 kašike sirćeta,
  • 1 čen belog luka,
  • 2 zelene paprike,
  • 2 kašičice soli,
  • 1 krastavac,
  • 5 kašika maslinovog ulja,
  • 1 glavica crnog luka

Priprema:

Odstranite koru sa starog hleba, pa sredinu stavite u činijicu i prelijte mlakom vodom. Sipajte onoliko vode koliko je potrebno da prekrije hleb. Dodajte so i maslinovo ulje, pa ostavite sa strane nekoliko minuta da hleb upije vodu i omekša. Oljuštite paradajz, isecite ga na veće komade i ubacite u blender. Očistite papriku, isecite je, pa i nju ubacite u blender. Isto to uradite i sa krastavcem, crnim i belim lukom.

Pošto ste dobro izblendali povrće, dodajte hleb i sirće pa izblendajte još jednom. Dolijte još vode da podesite gustinu supe i stavite u frižider da se dobro ohladi. Koliko vode ćete doliti zavisi od toga koliko vode je bilo u hlebu i koliko gustu supu želite. Uz dobro ohlađen gaspaćo poslužite hleb, papriku, krastavce i crni luk iseckane na sitne kockice.

Naslovna fotografija: Louis Hansel / Unsplash

Oznake:

bez kuvanjaletopovrćezdravo

Podeli

Zaprati Autor

Milica Arsić

Ostali članci

Letnje osveženje: Hladni napitak sa limetom
Prethodni

Letnje osveženje: Hladni napitak sa limetom

Čija semenke – kako ih pripremati?
Sledeći

Čija semenke – kako ih pripremati?

Sledeći
Čija semenke – kako ih pripremati?
19.06.2022.

Čija semenke – kako ih pripremati?

Prethodni
16.06.2022.

Letnje osveženje: Hladni napitak sa limetom

Letnje osveženje: Hladni napitak sa limetom

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖