• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Recepti za jela koja se ne kuvaju

Milica Arsić
18.06.2022. 2 Mins Read Recepti

Temperature sve više rastu, pa je dobro razmišljati o jelima koja se pripremaju bez vatre, a zadovoljavaju dnevne potrebe i nepca. Mi smo izdvojili nekoliko, za koje se nadamo da će vam se dopasti. Krenimo…

Špagete od tikvica sa rukolom, paradajzom i sirom

Potrebno je:

Povezani članci

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

Postoji jako dobar razlog zašto se peršun stavlja na vrh jela: I ne, nije dekoracija

  • 1-2 tikvice,
  • kukuruz šećerac,
  • 1 prstohvat kurkume,
  • manja kriška feta sira,
  • rukola,
  • paradajz

Priprema:

Oljuštite tikvice i napravite špagete. Sredinu tikvica stavite u blender, a špagete u tanjir. Kukuruz šećerac stavite u blender. Dodajte zatim prstohvat kurkume, i feta sir, pa izmiksajte sastojke za sos. Prelijte sosom špagete i izmešajte. Odozgo dodajte rukolu i paradajz po želji.

Marinirane bukovače

Potrebno je:

  • 200 g bukovača,
  • rukola,
  • prokelj,
  • tamari sos,
  • 1-2 čena belog luka,
  • maslinovo ulje

Priprema:

Bukovače isecite na trake i pomešajte sa listovima rukole. Prokelj tanko isecite ili narendajte, pa dodajte pečurkama i rukoli. Od tamari sosa, maslinovog ulja i sitno isečenog belog luka napravite preliv i sipajte ga preko pečuraka, rukole i prokelja. Sačekajte desetak minuta da pečurke i povrće upiju marinadu, pa poslužite.

Gaspaćo

Potrebno je:

  • 1 kg paradajza,
  • 2 kašike sirćeta,
  • 1 čen belog luka,
  • 2 zelene paprike,
  • 2 kašičice soli,
  • 1 krastavac,
  • 5 kašika maslinovog ulja,
  • 1 glavica crnog luka

Priprema:

Odstranite koru sa starog hleba, pa sredinu stavite u činijicu i prelijte mlakom vodom. Sipajte onoliko vode koliko je potrebno da prekrije hleb. Dodajte so i maslinovo ulje, pa ostavite sa strane nekoliko minuta da hleb upije vodu i omekša. Oljuštite paradajz, isecite ga na veće komade i ubacite u blender. Očistite papriku, isecite je, pa i nju ubacite u blender. Isto to uradite i sa krastavcem, crnim i belim lukom.

Pošto ste dobro izblendali povrće, dodajte hleb i sirće pa izblendajte još jednom. Dolijte još vode da podesite gustinu supe i stavite u frižider da se dobro ohladi. Koliko vode ćete doliti zavisi od toga koliko vode je bilo u hlebu i koliko gustu supu želite. Uz dobro ohlađen gaspaćo poslužite hleb, papriku, krastavce i crni luk iseckane na sitne kockice.

Naslovna fotografija: Louis Hansel / Unsplash

Tags:

bez kuvanjaletopovrćezdravo

Povezani članci

Stručnjaci su napravili listu najgorih jela iz Srbije, i naravno da mislimo da nemaju pojma

Savršena vikend poslastica: Ovi sočni brauniji kriju jedan poseban sastojak zbog čega ćete ih posebno voleti

Share Article

Follow Me Written By

Milica Arsić

Ostali članci

Previous

Letnje osveženje: Hladni napitak sa limetom

Next

Čija semenke – kako ih pripremati?

Next
19.06.2022.

Čija semenke – kako ih pripremati?

Previews
16.06.2022.

Letnje osveženje: Hladni napitak sa limetom

Najnovije

Preslušajte drugu epizodu podkasta „Vesele 80e sa Đurom PIP POP“
CityMagazine
Džon Laroket priznao da je umesto novca, za film „Teksaški masakr motornom testerom“ dobio travu
Filip Milosavljević
Retrospektakl i jubilej Marka Nastića
CityMagazine
Originalna nepo beba Dakota Džonson vodiće 94. dodelu Oskara: Evo zašto ona ima najbolji genetski materijal za to
Ivana Milošević
Objavljene nominacije za Zlatne maline, vode Tom Henks i filmovi „Blonde“, „Good Mourning“ i „Pinocchio“
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Stand-up
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖