• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
rozen torta
rozen torta, foto: Shutterstock

Domaća rozen torta sa filom od oraha i vanile

CityMagazine
16.04.2025. 1 min Recepti

Rozen torta je pravi klasik među domaćim poslasticama, poznata po nežnim, tankim korama i bogatom filu koji se topi u ustima. Idealna je za praznike, slavlja i svečane trpeze, a priprema je jednostavnija nego što deluje.
Sastojci:

Kore (kupovne, 6-8 komada):

1 pakovanje gotovih kora za rozen tortu

Fil:

1 l mleka10 kašika šećera3 pudinga od vanile150 g margarina150 g mlevenih oraha1 kesica vanilin šećera

Za glazuru (po želji):

100 g čokolade za kuvanje

Posna torta, recept za čokoladni kolač



2 kašike ulja

Priprema:

Fil:
U 200 ml mleka razmutiti puding od vanile. Preostalo mleko staviti da provri sa šećerom i vanilin šećerom. Kada mleko provri, dodati razmućeni puding i kuvati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre i ostaviti da se potpuno ohladi.

Kada je puding hladan, dodati umućen margarin i mlevene orahe. Sve dobro sjediniti mikserom dok se ne dobije gladak i svilenkast fil.

Slaganje:
Na tacnu staviti prvu koru i premazati je toplim filom. Ponoviti postupak dok se ne potroše sve kore i fil, završiti korom. Torta se blago pritisne nečim ravnim (npr. knjigom u kesi) i ostavi da prenoći u frižideru kako bi kore omekšale.

Glazura (po želji):
Čokoladu otopiti sa uljem na pari ili u mikrotalasnoj i preliti preko torte. Poravnati špatulom i ostaviti da se stegne.

Saveti:
Za dodatni ukus, u fil se može dodati i malo rendane limunove kore ili ruma. Rozen torta je najbolja 1–2 dana nakon pripreme, kada se ukusi potpuno prožmu.

Oznake:

rozen torta

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

posna torta
Prethodni

Posna torta, recept za čokoladni kolač

Farbanje jaja kurkumom
Sledeći

Farbanje jaja kurkumom

Sledeći
Farbanje jaja kurkumom
16.04.2025.

Farbanje jaja kurkumom

Prethodni
16.04.2025.

Posna torta, recept za čokoladni kolač

posna torta

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖