• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Savršeno mekane vazdušaste rolnice sa paradajzom koje će vaši mališani obožavati

Savršeno mekane vazdušaste rolnice sa paradajzom koje će vaši mališani obožavati

CityMagazine
04.09.2022. 2 min Recepti

Sezona paradajza još uvek traje, a kako su i đaci krenuli u školu, danas vam donosimo recept za savršenu užinu koju svojim mališanima možete spakovati u ranac, u kojoj je glavni sastojak upravo ovo sočno crveno povrće.

Reč je o vazdušasto mekim rolnicama koje se prave od testa sa paradajzom i ukusnog fila od krem sira, koji sva deca obožavaju. Ne samo da su ove rolnice vrlo ukusne, već su i zgodne za jelo, a vašim mališanima pružiće dovoljno energije za aktivne dane ispunjene školskim obavezama. Zato odmah prelazimo na pripremu.

Potrebno je:

  • 200 g paradajza
  • ½ kašičice suvog kvasca
  • 300 g brašna
  • 6 strukova mladog luka
  • 220 g krem sira

Priprema:

Paradajz operite, isecite na sitno i štapnim blenderom ili mikserom izmiksajte u pire.

Umešajte kvasac, a zatim sipajte smesu u veliku posudu za mešanje.

Dodajte brašno i dobro promešajte lopaticom ili rukama da dobijete glatko testo.

Pokrijte testo i ostavite da odstoji 15 minuta. Nakon toga, ponovo premesite testo, pa ostavite da odstoji još 30 minuta.

Zatim stavite testo na pobrašnjenu radnu površinu i tanko ga razvucite u pravougaonik.

Mladi luk sitno iseckajte i pomešajte sa krem sirom, pa smesu ravnomerno rasporedite preko testa.

Testo uvijte u rolat, pa isecite na komade debljine oko 4 centimetra, pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odmara još 30 minuta.

Stavite rolnice u posudu za kuvanje na pari, pa ih kuvajte 12 minuta (testo za to vreme treba da naraste).

Zatim zagrejte ulje u tiganju na srednje visokoj temperaturi, pa rolnice pržite sa svake strane po 2, 3 minuta.

Gotove rolnice biće spolja hrskave, a unutra meke. Poslužite ih uz svežu salatu ili jogurt. Prijatno!

Izvor: Aktivni Si

Naslovna fotografija: Shutterstock

Oznake:

mekanorolnice sa paradajzomukusnoužinavazdušasto

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Napravite božanstvenu jesenju pitu sa borovnicama koja se topi u ustima
Prethodni

Napravite božanstvenu jesenju pitu sa borovnicama koja se topi u ustima

Mnogo pre mohita, ovo su bili najpopularniji kokteli koji su se pili u Jugoslaviji
Sledeći

Mnogo pre mohita, ovo su bili najpopularniji kokteli koji su se pili u Jugoslaviji

Sledeći
Mnogo pre mohita, ovo su bili najpopularniji kokteli koji su se pili u Jugoslaviji
04.09.2022.

Mnogo pre mohita, ovo su bili najpopularniji kokteli koji su se pili u Jugoslaviji

Prethodni
03.09.2022.

Napravite božanstvenu jesenju pitu sa borovnicama koja se topi u ustima

Napravite božanstvenu jesenju pitu sa borovnicama koja se topi u ustima

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖