• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Slatka zimnica: Sirup od kupina i slatko od smokava koje ćete obožavati

CityMagazine
11.08.2022. 2 min Recepti

Iako je još rano da mislimo na zimu, osim ako vam na pamet ne pada grejanje, spremili smo vam dva recepta za slatku zimnicu.

Svi koji imaju smokve u dvorištu znaju koliko brzo poropadaju, a da ih zamrzavate, nema poente, pa je slatko od smokava savršen način da ih sačuvate za zimu.

Takođe, ako volite bobičasto voće, ovaj sirup od kupina biće u hladnim danima savršen za vas.

Povezani članci

5 najčešćih grešaka kod spremanja bifteka

Dutch Baby: Slasna palačinka iz rerne koja se brzo pravi i još brže pojede

Slatko od smokava

POTREBNO JE:

2 kg svežih smokvi,

2 kg šećera,

1,8 l vode,

1 limun.

PRIPREMA: U veliku šerpu stavite šećer i vodu, pa dodajte kolutove limuna. Kuvajte dok ne počne da dobija gustinu sirupa. Dok se sirup kuva operete smokve i odstranite peteljke. Svaku smokvu probodite sa dve strane viljuškom da ne bi pukla u toku kuvanja i da bi lepo upila sirup.

Kada je sirup gotov dodajte sve smokve u šerpu. Kuvajte oko sat vremena, odnosno dok ne omekšaju. Sklonite sa vatre, prebacite vlažnu krpu i ostavite da se hladi do sutradan, pa onda stavite u tegle koje ste sterilizovali tako što ste bez poklopca stavili u rernu na 100 stepeni i ohladili. Odložite na suvo i tamno mesto.

Shutterstock

Sok od kupina

POTREBNO JE:

2 kg kupina, 

400 g šećera + šećer u zavisnosti od količine soka.

PRIPREMA: Operite i očistite kupine, zgnječite ih i stavite u veliku teglu. Dodajte šećer. Ostavite ih poklopljene na hladnijem mestu 2-3 dana. Nakon toga ih procedite kroz gazu i na svaku litru soka dodajte 800 grama šećera, dobro promešajte i stavite u veću posudu sa vrućom vodom da se sirup pasterizuje. Vrući sirup izlijte u sterilizovane flaše.

Naslovna fotografija: Shutterstock

Oznake:

zimnica

Povezani članci

Savršena vikend poslastica: Ovi sočni brauniji kriju jedan poseban sastojak zbog čega ćete ih posebno voleti

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Prethodni

Japanski pamuk kolač od 3 sastojka: Najmekši dezert na svetu koji je zaludeo internet

Sledeći

Zašto više niko ne kuva krompir za pire u vodi: Kažu da je ovako skuvan najkremastija rapsodija

Sledeći
12.08.2022.

Zašto više niko ne kuva krompir za pire u vodi: Kažu da je ovako skuvan najkremastija rapsodija

Prethodni
10.08.2022.

Japanski pamuk kolač od 3 sastojka: Najmekši dezert na svetu koji je zaludeo internet

Najnovije

Istinita priča o psu Titini koji je bio deo polarne ekpedicije stigla u bioskope
CityMagazine
Marčelo sa bendom otkriva šta da očekujemo na koncertu u MTS Dvorani 5. decembra
CityMagazine
Bend MAiKA objavio novi singl „Kafana Paradis“
CityMagazine
Vikend preporuke 1-3.12.
CityMagazine
Novi španski triler „Sva imena Božja“ uskoro u bioskopima
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖