• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Zašto više niko ne kuva krompir za pire u vodi: Kažu da je ovako skuvan najkremastija rapsodija

Zašto više niko ne kuva krompir za pire u vodi: Kažu da je ovako skuvan najkremastija rapsodija

CityMagazine
12.08.2022. 1 min Recepti

Ovih dana društvenim mrežama kruži video koji otkriva mnogima nepoznatu metodu pripreme pire krompira. Autorka videa, Džordin Jeaux Parks, međutim, kaže kako nije reč o nekoj novoj, izmišljenoj metodi jer ga je ovako pripremala njena baka. Džordin, koja ovaj postupak pripreme poznaje od malih nogu, nije mogla da veruje da ljudi krompir za pire kuvaju samo u vodi.

Evo kako to ona radi: Prvo opere krompire i ne guli ih, već samo premaže uljem avokada. Zatim ih stavi u lonac u koji je prethodno dodala vodu, morsku so i sastojak koji čitav recept čini posebnim – pileći ili goveđi bujon – što zavisi od mesa koje će poslužiti uz pire. Ovaj sastojak će pojačati ukus, a pire će biti puno kremastiji, kako tvrdi. Kada se krompir skuva, dodaje maslac i mleko i umuti pire.

Izvor: Večernji.Hr

Naslovna fotografija: Eric Prouzet / Unsplash

Oznake:

bujonpire krompirtrikulje avokada

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Slatka zimnica: Sirup od kupina i slatko od smokava koje ćete obožavati
Prethodni

Slatka zimnica: Sirup od kupina i slatko od smokava koje ćete obožavati

Tajna stavka na računu koju nikad ne naručite, a uvek vam naplate: Znate li šta je kuver?
Sledeći

Tajna stavka na računu koju nikad ne naručite, a uvek vam naplate: Znate li šta je kuver?

Sledeći
Tajna stavka na računu koju nikad ne naručite, a uvek vam naplate: Znate li šta je kuver?
14.08.2022.

Tajna stavka na računu koju nikad ne naručite, a uvek vam naplate: Znate li šta je kuver?

Prethodni
11.08.2022.

Slatka zimnica: Sirup od kupina i slatko od smokava koje ćete obožavati

Slatka zimnica: Sirup od kupina i slatko od smokava koje ćete obožavati

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    rouzovi
    Komedija „Rouzovi” inspirisana čuvenom komedijom ima sjajnu ekipu
    Filip Milosavljević
    exit
    Jubilarni EXIT festival uz više od 200.000 posetilaca odbranio slobodu uz poruku da su ljubav i svetlost nezaustavljivi
    CityMagazine
    exit
    Na desetine hiljada ljudi skandiralo „Pumpaj“ na glavnoj bini Exita
    CityMagazine
    film
    Glumio je kod Kusturice i u drugim kultnim filmovima, a danas “prodaje telo” preko svog zvaničnog sajta
    CityMagazine
    za milion godina
    Zdravko Čolić se žalio na ova dva muzičara: Duhovita priča sa snimanja pesme “Za milion godina” koju malo ko zna
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖