Spremite picu po ugledu na Kortni Koks
Kortni Koks nas je već velikodušno naučila kako da napravimo italijanske keksiće bez glutena, pečenu piletinu s pet sastojaka i lagani umak od artičoka. Sada nam junakinja Prijatelja pokazuje kako priprema picu kod kuće. Nedavno je na Instagramu podelila video svog najnovijeg kulinarskog poduhvata, i otvorila nam je apetit.
Ispod objave stoji sledeće: „Picu je lakše izgovoriti nego napravitiˮ, ali njen poslednji u nizu slaniš izgleda prilično ukusno. Koks nije otkucala recept na Instagramu, ali srećom, domaća pica zapravo ne zahteva precizne sastojke, pa čak ni ugrađenu pećnicu za picu na drva. Evo kako rekreirati vlastitu verziju kod kuće, koja za osnovu ima njen video.
Sastojci:
Brašno, za posipanje
Testo za picu (domaće ili kupljeno)
Kečap (ili drugi sos)
Narendana mocarela
Razni dodaci (izgrilovani luk, pečurke, kulen)
Priprema:
1. Zagrejte pećnicu na maksimalnoj temperaturi, s obrnutim plehom unutra. Na obilno pobrašnjenoj površini razvijte ili razvucite testo za picu u tanku okruglu koru.
2. Služeći se kašičicom, premažite testo umakom, skoro do ruba.
3. Pospite picu sirom i dodacima po želji. Pomoću rukavice za pečenje pažljivo izvadite vruću tepsiju iz rerne i premestite picu na i dalje preokrenutu tepsiju.
4. Pecite dok kora ne porumeni, a sir ne naraste.
Izvor: PureWow
Naslovna fotografija: EPA/LARRY W. SMITH