Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Spremite picu po ugledu na Kortni Koks

AUTOR: CityMagazine 27 Mar, 2022
Spremite picu po ugledu na Kortni Koks

Kortni Koks nas je već velikodušno naučila kako da napravimo italijanske keksiće bez glutena, pečenu piletinu s pet sastojaka i lagani umak od artičoka. Sada nam junakinja Prijatelja pokazuje kako priprema picu kod kuće. Nedavno je na Instagramu podelila video svog najnovijeg kulinarskog poduhvata, i otvorila nam je apetit.

Ispod objave stoji sledeće: „Picu je lakše izgovoriti nego napravitiˮ, ali njen poslednji u nizu slaniš izgleda prilično ukusno. Koks nije otkucala recept na Instagramu, ali srećom, domaća pica zapravo ne zahteva precizne sastojke, pa čak ni ugrađenu pećnicu za picu na drva. Evo kako rekreirati vlastitu verziju kod kuće, koja za osnovu ima njen video.

Sastojci:

Brašno, za posipanje
Testo za picu (domaće ili kupljeno)
Kečap (ili drugi sos)
Narendana mocarela
Razni dodaci (izgrilovani luk, pečurke, kulen)

Priprema:

1. Zagrejte pećnicu na maksimalnoj temperaturi, s obrnutim plehom unutra. Na obilno pobrašnjenoj površini razvijte ili razvucite testo za picu u tanku okruglu koru.

2. Služeći se kašičicom, premažite testo umakom, skoro do ruba.

3. Pospite picu sirom i dodacima po želji. Pomoću rukavice za pečenje pažljivo izvadite vruću tepsiju iz rerne i premestite picu na i dalje preokrenutu tepsiju.

4. Pecite dok kora ne porumeni, a sir ne naraste.

Izvor: PureWow

Naslovna fotografija: EPA/LARRY W. SMITH

Najčitanije

Ovo su simptomi ciroze jetre

Hronična bolest oštećenja tkiva jetre zove se ciroza jetre. Ciroza je zapravo bolest koja nastaje kao posledica i kasniji stadijum…

Mesečni horoskop za oktobar 2022: Jedan znak bolje da do novembra ne izlazi iz kuće

Polako odbrojavamo poslednje dane septembra, i pred nama je novi jesenji mesec. Stoga, pravo je vreme za detaljan horoskop u…

Evo kada u svakom delu Srbije počinje jeftina tarifa struje

U situaciji u kojoj se nalazi svet, mnogi ljudi gledaju da uštede na čemu mogu, a jedna od bitnih stavki…

Da li treba da elektronske uređaje isključite iz struje kada napolju grmi i seva?

Često čujemo da je opasno da naši kućni uređaji budu uključeni u struju tokom grmljavine. Da li je ovo mit…

5 razloga zašto treba da počnete da pijete sodu bikarbonu

Verovatno već koristite sodu bikarbonu u kuhinji, a možda čak i za čišćenje svog doma. Ali da li ste znali…

Zašto nam se magle stakla automobila i kako to da rešimo?

Zamagljena šoferšajbna smanjuje vidljivost tokom vožnje, a samim tim i našu bezbednost u saobraćaju. S ovim problemom se suočavamo i…

Najnovije - Gastro

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…