• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
sutlijaš
Foto: Shutterstock/Irina Rostokina

Sutlijaš – recept za omiljeni desert svih generacija

CityMagazine
20.09.2024. 1 min Recepti

Sutlijaš je tradicionalni desert od pirinča i mleka, popularan u mnogim zemljama Balkana i šire. Obično se priprema tako da se pirinač kuva u mleku sa šećerom i vanilom, a može se dodati i limunova kora za dodatnu aromu.

Sutlijaš se uglavnom služi hladan, posut cimetom, i to kao desert ili užina. Ovaj ukusni klasik je jednostavan za pripremu i omiljen među svim generacijama! U nastavku pogledajte recept za ovu laganu kremastu poslasticu:

Sutlijaš

Sastojci:

  • 1 l mleka
  • 150 g pirinča (najbolje kratkog zrna)
  • 100 g šećera (po ukusu)
  • 1 kesica vanilin šećera
  • Prstohvat soli
  • 1-2 kašice limunove kore (opciono)
  • Cimet u prahu (za posipanje)
Sutlijaš - recept za omiljeni desert svih generacija
Foto: Shutterstock/etorres

Priprema:

  1. Operite pirinač pod mlazom hladne vode dok ne postane bistra.
  2. U šerpi zagrejte 1 l mleka. Kada mleko počne da vri, dodajte pirinač i prstohvat soli.
  3. Kuvajte na laganoj vatri, uz povremeno mešanje, oko 30-40 minuta, dok pirinač ne omekša i upije većinu mleka.
  4. Kada je pirinač gotov, dodajte šećer, vanilin šećer i limunovu koru (ako je koristite), pa mešajte dok se šećer ne istopi.
  5. Skinite sa vatre i prebacite u servirne posude ili činije. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider da se stegne.
  6. Poslužite sutlijaš hladan, posut cimetom po želji i uživajte u ovom klasičnom domaćem desertu!

Oznake:

desertmlekopirinačsutlijaš

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

lovačke šnicle
Prethodni

Lovačke šnicle – savršen predlog za bogat i aromatičan gurmanski ručak

menemen
Sledeći

Menemen – recept za tursku verziju sataraša koju svi guglaju ovih dana

Sledeći
menemen
21.09.2024.

Menemen – recept za tursku verziju sataraša koju svi guglaju ovih dana

Prethodni
20.09.2024.

Lovačke šnicle – savršen predlog za bogat i aromatičan gurmanski ručak

lovačke šnicle

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine
    hajduk u beogradu
    100.000 gledalaca filma „Hajduk u Beogradu” za manje od 20 dana prikazivanja u bioskopima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖