Svinjetina sa karijem: Za one koji vole pikantne obroke
Svinjetina se ne jede toliko u Indiji kao u ostatku sveta, što zbog religijskih razloga, što zbog činjenice da u ovoj zemlji inače ima najviše vegetarijanaca. No, to ne znači da mi ostali ne bi trebalo da kombinujemo ukuse ove domaće životinje s ukusima vezanim za drugu najmnogoljudniju zemlju na svetu.
Tako smo došli do svinjetine s karijem, recepta s kojim se možete upoznati u narednim redovima. On je jednostavan za pripremu, a kao rezultat ćete dobiti pikantan i veoma sadržajan obrok, idealan za zimske mesece.
POTREBNO JE:
- 500 g svinjskog mesa bez kostiju,
- 1 velika glavica crnog luka,
- 2 čena belog luka,
- 1 šargarepa,
- 200 g paradajza u konzervi,
- 1 kašika karija u prahu,
- 1,5 kašika smeđeg šećera,
- 1 kašika sirćeta,
- so,
- biber.
PRIPREMA:
Crni i beli luk sitno iseckajte. Iseckajte i meso na kockice, a šargarepu na kolutove. Stavite crni i beli luk da se prodinstaju zajedno, pa dodajte kari i dinstajte sve zajedno sa malo vode i ulja. Kada se luk izdinstao uklonite ga iz tiganja, pa u taj ostatak masnoće stavite kockice mesa da se prže. Ispržite meso sa svih strana, vratite luk i nalijte vode da pređe malo preko mesa. Dodajte i kašiku sirćeta, pa ostavite da se krčka poklopljeno. Pred kraj dodajte iseckan paradajz, začine po ukusu i šećer, pa ostavite još malo da prokrčka. Poslužiti toplo uz pirinač.