• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Svinjetina sa karijem: Za one koji vole pikantne obroke
Foto: Paul_Brighton / Shutterstock

Svinjetina sa karijem: Za one koji vole pikantne obroke

CityMagazine
15.01.2023. 1 min Recepti

Svinjetina se ne jede toliko u Indiji kao u ostatku sveta, što zbog religijskih razloga, što zbog činjenice da u ovoj zemlji inače ima najviše vegetarijanaca. No, to ne znači da mi ostali ne bi trebalo da kombinujemo ukuse ove domaće životinje s ukusima vezanim za drugu najmnogoljudniju zemlju na svetu.

Tako smo došli do svinjetine s karijem, recepta s kojim se možete upoznati u narednim redovima. On je jednostavan za pripremu, a kao rezultat ćete dobiti pikantan i veoma sadržajan obrok, idealan za zimske mesece.

POTREBNO JE:

  • 500 g svinjskog mesa bez kostiju,
  • 1 velika glavica crnog luka,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 šargarepa,
  • 200 g paradajza u konzervi,
  • 1 kašika karija u prahu,
  • 1,5 kašika smeđeg šećera,
  • 1 kašika sirćeta,
  • so,
  • biber.

PRIPREMA:

Crni i beli luk sitno iseckajte. Iseckajte i meso na kockice, a šargarepu na kolutove. Stavite crni i beli luk da se prodinstaju zajedno, pa dodajte kari i dinstajte sve zajedno sa malo vode i ulja. Kada se luk izdinstao uklonite ga iz tiganja, pa u taj ostatak masnoće stavite kockice mesa da se prže. Ispržite meso sa svih strana, vratite luk i nalijte vode da pređe malo preko mesa. Dodajte i kašiku sirćeta, pa ostavite da se krčka poklopljeno. Pred kraj dodajte iseckan paradajz, začine po ukusu i šećer, pa ostavite još malo da prokrčka. Poslužiti toplo uz pirinač.

Oznake:

karireceptsvinjetina

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

5 načina da poboljšate ukus pečuraka
Prethodni

5 načina da poboljšate ukus pečuraka

Svinjski kotleti u crvenom sosu: Sočno i ukusno
Sledeći

Svinjski kotleti u crvenom sosu: Sočno i ukusno

Sledeći
Svinjski kotleti u crvenom sosu: Sočno i ukusno
16.01.2023.

Svinjski kotleti u crvenom sosu: Sočno i ukusno

Prethodni
12.01.2023.

5 načina da poboljšate ukus pečuraka

5 načina da poboljšate ukus pečuraka

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine
    bend gutalax
    Posle svirke ovog benda drugačije ćete posmatrati svet: Bili smo na sumanutom koncertu i još uvek skidamo toalet-papir sa sebe
    CityMagazine
    brain rot
    Ovo su “najbolje” domaće brain rot pesme za 2025: Evo šta nam je sve iskakalo sa TikToka ali i iz frižidera
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖