Svinjski kotleti u crvenom sosu: Sočno i ukusno
Svinjski kotleti su zahvalno parče mesa, koje je moguće kombinovati s najrazličitijim namirnicama. U sledećem receptu, sočnim krmenadlama društvo pravi nekoliko vrsta paprika i paradajz.
Nikoliko dodatnih sastojaka daje ovom jelu poseban šmek, a kako izgleda njegova priprema, možete saznati u nastavku.
POTREBNO JE:
- 4 svinjska kotleta,
- 1 crvena paprika,
- 1 žuta paprika,
- 1 narandžasta paprika,
- 2 kašičice limunovog soka,
- maslinovo ulje,
- 1 kašičica seckane mirođije,
- 2 kašičice šećera,
- 400 g paradajz pirea,
- 8 malih paradajza,
- so,
- biber.
PRIPREMA:
Uklonite jezgro i seme iz paprika i iseckajte ih na tanke trake. Zagrejte šerpu, dodajte ulje i mirođiju i propržite na srednjoj vatri oko minut. Dodajte iseckane paprike i dinstajte 5-10 minuta da omekšaju. Dodajte šećer i paradajz pire, sačekajte da proključa i onda dodajte naseckani paradajz. Kuvajte lagano pet minuta i začinite po ukusu. U međuvremenu zagrejte vatrostalnu posudu, dodajte malo ulja i svinjske kotlete. Prelijte smesom od paradajza, prenesite u rernu i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Poslužite uz kuvani pirinač ili krompir pire.
No Comment! Be the first one.