• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Svinjski kotleti u crvenom sosu: Sočno i ukusno
Foto: Slawomir Fajer / Shutterstock

Svinjski kotleti u crvenom sosu: Sočno i ukusno

CityMagazine
16.01.2023. 1 min Recepti

Svinjski kotleti su zahvalno parče mesa, koje je moguće kombinovati s najrazličitijim namirnicama. U sledećem receptu, sočnim krmenadlama društvo pravi nekoliko vrsta paprika i paradajz.

Nikoliko dodatnih sastojaka daje ovom jelu poseban šmek, a kako izgleda njegova priprema, možete saznati u nastavku.

POTREBNO JE:

  • 4 svinjska kotleta,
  • 1 crvena paprika,
  • 1 žuta paprika,
  • 1 narandžasta paprika,
  • 2 kašičice limunovog soka,
  • maslinovo ulje,
  • 1 kašičica seckane mirođije,
  • 2 kašičice šećera,
  • 400 g paradajz pirea,
  • 8 malih paradajza,
  • so,
  • biber.

PRIPREMA:

Uklonite jezgro i seme iz paprika i iseckajte ih na tanke trake. Zagrejte šerpu, dodajte ulje i mirođiju i propržite na srednjoj vatri oko minut. Dodajte iseckane paprike i dinstajte 5-10 minuta da omekšaju. Dodajte šećer i paradajz pire, sačekajte da proključa i onda dodajte naseckani paradajz. Kuvajte lagano pet minuta i začinite po ukusu. U međuvremenu zagrejte vatrostalnu posudu, dodajte malo ulja i svinjske kotlete. Prelijte smesom od paradajza, prenesite u rernu i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Poslužite uz kuvani pirinač ili krompir pire.

Oznake:

receptisvinjetina

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Svinjetina sa karijem: Za one koji vole pikantne obroke
Prethodni

Svinjetina sa karijem: Za one koji vole pikantne obroke

Kladimo se da i vi pogrešno spremate čaj: Evo šta je najveća zabluda
Sledeći

Kladimo se da i vi pogrešno spremate čaj: Evo šta je najveća zabluda

Sledeći
Kladimo se da i vi pogrešno spremate čaj: Evo šta je najveća zabluda
17.01.2023.

Kladimo se da i vi pogrešno spremate čaj: Evo šta je najveća zabluda

Prethodni
15.01.2023.

Svinjetina sa karijem: Za one koji vole pikantne obroke

Svinjetina sa karijem: Za one koji vole pikantne obroke

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine
    hajduk u beogradu
    100.000 gledalaca filma „Hajduk u Beogradu” za manje od 20 dana prikazivanja u bioskopima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖