Trik za filovanje krofni
Ako volite da jedete krofne, onda je današnji tekst prava poslastica za vas. U susret vikendu, donosimo vam jedan od načina na koji možete pripremiti krofne, tako da obogatite ukus mekanog testa koje se topi pod nepcima. Bilo da volite džemove ili druge slatke namaze, verujemo da ćete odmah poželeti da se zaputite u kuhinju i krenete u avanturu. Znamo da ste nestrpljivi, te lagano krećemo…
Kada pomislite na punjene krofne, uvek se postavlja pitanje da li ih nafilovati pre ili nakon prženja. Možda isto pravilo ne važi za sve slatkiše, ali u ovom slučaju odgovor je posle. Razlog je jednostavan, a glasi da se krofne okreću na vrelom ulju kako bi porumenele sa svih strana, te džem, ili krem ne mogu da se zadrže u sredini. Pored toga, razliveni nadev ne bi imao primamljiv ukus.
Stoga, mnogo je bolje krofne nafilovati nakon što smo ih vruće izvadili iz tiganja. Na taj način, neće se stvarati vazdušaste praznine. U prilog ovom triku ide tekstura nadeva, jer je poznato da krem ne trpi visoke temperature, ali ni pripremljen fil za kolače.
Postupak filovanja nije komplikovan, samo je potrebno ispratiti par koraka. Za početak, pomoću kuhinjskog pribora koji imate, kao što je nož, probušite krofnu na dnu, ili sa strane, a zatim otvor lagano ispunite nadevom. Zaustavite se pre nego što počne da curi iz testa, a već po samoj težini krofne možete proceniti kada je spremna za služenje.
Izvor: Elle France
Fotografije: Unsplash