Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Trik za filovanje krofni

Ako volite da jedete krofne, onda je današnji tekst prava poslastica za vas. U susret vikendu, donosimo vam jedan od načina na koji možete pripremiti krofne, tako da obogatite ukus mekanog testa koje se topi pod nepcima. Bilo da volite džemove ili druge slatke namaze, verujemo da ćete odmah poželeti da se zaputite u kuhinju i krenete u avanturu. Znamo da ste nestrpljivi, te lagano krećemo…

Kada pomislite na punjene krofne, uvek se postavlja pitanje da li ih nafilovati pre ili nakon prženja. Možda isto pravilo ne važi za sve slatkiše, ali u ovom slučaju odgovor je posle. Razlog je jednostavan, a glasi da se krofne okreću na vrelom ulju kako bi porumenele sa svih strana, te džem, ili krem ne mogu da se zadrže u sredini. Pored toga, razliveni nadev ne bi imao primamljiv ukus.

Stoga, mnogo je bolje krofne nafilovati nakon što smo ih vruće izvadili iz tiganja. Na taj način, neće se stvarati vazdušaste praznine. U prilog ovom triku ide tekstura nadeva, jer je poznato da krem ne trpi visoke temperature, ali ni pripremljen fil za kolače.

Postupak filovanja nije komplikovan, samo je potrebno ispratiti par koraka. Za početak, pomoću kuhinjskog pribora koji imate, kao što je nož, probušite krofnu na dnu, ili sa strane, a zatim otvor lagano ispunite nadevom. Zaustavite se pre nego što počne da curi iz testa, a već po samoj težini krofne možete proceniti kada je spremna za služenje.

Izvor: Elle France

Fotografije: Unsplash

Najčitanije

Bredli Kuper donosi čuveno naučnofantastično delo na veliko platno

Dug je put za pojedine adaptacije od štampanih stranica do njihovih filmskih ili serijskih verzija. Takav je slučaj i sa…

Koliko često treba da menjamo peškire ako želimo da ostanemo zdravi?

Peškiri koje koristimo za brisanje ruku, lica i tela prljaviji su nego što nam se čini. Problem ili bar ne…

Bil Gejts preporučuje ovih 5 knjiga za zimske praznike

Ako planirate da predstojeće zimske praznike provedete uz knjigu, Bil Gejts je tu da vam kao i svake godine pomogne…

Horoskop: Šta vam zvezde predviđaju za mesec decembar?

Zakoračili smo u decembar, privodimo kraju obaveze za ovu i pravimo spisak želja i planova za narednu godinu. Tim povodom,…

Turska jela koja su se odomaćila u Srbiji

Verovatno ste nekada čuli da je sarma poreklom iz Turske, ali da li ste znali da ovo važi i za…

Ovo je najgore piće za jetru

Jetra filtrira štetne materije iz tela i zato je nužno brinuti o njenom zdravlju. Kad se govori o oštećenju jetre,…

Najnovije - Gastro

4 recepta za zdrave zimske smutije

Ukoliko izbegavate smutije tokom zime, jer imate osećaj da više prijaju leti kao vid osveženja, danas vam predstavljamo recepte koji…

Kratka istorija sendviča

Malo ko obraća ozbiljnu pažnju na stari dobri sendvič! On je tek-tako neka uzgred hrana… Naravno, u pitanju je varka…

Da li je poželjno dodavati so u čaj?

Verovali ili ne, neki ljudi sole svoj čaj. U ovom tekstu ćemo vam otkriti odakle potiče ova neobična ideja. Većina…

Jednostavan recept za praznične medenjake koje će svi voleti

Bliže nam se praznici, pa u tom duhu već polako razmišljamo o prazničnoj trpezi i svim ukusnim zalogajima u kojima…

Sočne veganske vafle koje se tope u ustima

Ko ne voli tople, vazdušaste vafle sa ukusnim slatkim prelivom? Verujemo da vas nema mnogo… Zboga toga smo odlučili da…

Da li testeninu nakon kuvanja jednostavno iscedite u sudoperi? Pogledajte zašto to nikada ne bi trebalo da radite!

Špagete sa sosom od mesa, pasta karbonara, fetučini sa rikotom i spanaćem, testenine sa jajima i slaninom, tunjevina ili testenina…