Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Recept za hrskave krompiriće iz rerne koji ćete obožavati

AUTOR: CityMagazine 25 Feb, 2020
Recept za hrskave krompiriće iz rerne koji ćete obožavati

Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli da jede krompir u nekom obliku. Kuvan, pržen, pečen, ili kao pire – uvek nađe svoje mesto na trpezi bilo kao prilog, bilo kao glavno jelo. Jednostavan je za pripremu, te vam ne treba puno kulinarskog iskustva, a sa tanjira nestane za tili čas. Ukoliko je krompir vaš izbor uz meso, ribu ili ga jedete samog uz omiljeni sos i začine, ostanite sa nama i u nastavku. Pripremili smo recept koji ćete obožavati.

Na današnjem meniju je hrskav i začinjen krompir iz rerne, sa aromom crnog i belog luka. Ono što nam se posebno dopada jeste to što ne ostavlja tragove ulja na sve strane, kao što je slučaj sa prženim krompirom, a samim tim je i zdraviji. Umesto suncokretovog, možete koristiti maslinovo ulje i puter. Za bolji ukus, birajte crveni krompir, koji se u praksi koristi za pečenje, dok se beli više koristi za kuvanje. U redovima koji slede pročitajte šta vam je potrebno od sastojaka, te otkrijte postupak korak po korak.

Potrebno je:

2 supene kašike maslinovog ulja

2 supene kašike putera

1 kilogram krompira

1 veći crni luk

3 čena belog luka

pola kafene kašičice krupne soli

pola kafene kašičice crnog mlevenog bibera

2 supene kašike svežeg seckanog peršuna

Priprema:

1. Pripremite sve sastojke.

2. Uključite rernu na 220 ℃.

3. Sipajte maslinovo ulje i puter u pleh, pa ga stavite u rernu da se otopi.

4. U međuvremenu oljuštite krompir i isecite ga po želji.

5. Isecite crni luk na komade srednje veličine.

6. Izgnječite beli luk.

7. U pleh prvo poređajte krompir, a zatim i crni i beli luk, pa sve dobro promešajte.

8. Pecite krompir oko sat vremena, ili dok ne primetite da je postao zlatnožut i hrskav. Ukoliko je potrebno, povremeno promešajte.

9. Pospite so i biber po ukusu.

10. Na samom kraju začinite peršunom i još jednom promešajte.

11. Servirajte uz salatu ili neki osvežavajući umak i uživajte u slasnom, ukusnom i aromatičnom obroku za sva čula!

Izvor: The Spruce Eats

Najčitanije

Ovo je 7 kozmetičkih proizvoda koje bi svaka žena posle 40. godine trebalo da koristi

Različiti periodi života zahtevaju različite kozmetičke proizvode. Bilo da je u pitanju omiljeni ruž za usne koji će vašem licu…

3 loše navike koje imaju inteligentne osobe

Oko sebe ostavljate nered i puno psujete? Verovatno ste ceo život bili osuđivani zbog ovih loših navika, ali studije su…

5 znakova da ne volite sebe dovoljno

Jedno je reći da volite sebe i da vodite računa o svom emotivnom, mentalnom i fizičkom zdravlju, a drugo je…

Ove upečatljive fotografije iz Poljske otkrivaju kako je izgledao život iza Gvozdene zavese tokom ’80-ih

Početkom osamdesetih godina prošlog veka, kada su Varšava i Gdanjsk bili centar veliki političkih previranja u Poljskoj, francuski fotograf Bruno…

6 zdravih navika koje možemo da naučimo od britanske kraljevske porodice

S obzirom na njihov gust raspored obaveza i pojavljivanja u javnosti, članovi britanske kraljevske porodice i te kako moraju da…

5 stvari koje su iznenada postale popularne zahvaljujući filmovima

Kada filmski autori osmišljavaju i snimaju svoja ostvarenja, oni najčešće pronalaze inspiraciju za svoje ideje iz sveta oko sebe. Ponekad,…

Najnovije - Gastro

Vijetnamske prolećne rolnice: Predjelo koje će uneti osveženje na slavsku trpezu

Ukoliko želite da zaobiđete tradicionalna slavska jela, koja su „već viđena‟, a uz to i komplikovana za spremanje, predlažemo predjelo…

Tematski gastro događaji na donjem Dorćolu

U Beogradu na donjem Dorćolu otvoren je Belgrade Kitchen Party – novi koncept prostora industrijskog dizajna osmišljen da i u…

Slavski pokloni – tradicija na nov način

Ukrasna kesa za vino, vino, kafa i bombonjera na rafu blizu kase najavljuju sezonu slava. Pokloni su vid zahvalnosti za…

5 jednostavnih recepata za grickalice bez griže savesti

Da li je jedina stvar kojoj se radujete u poslednje vreme noćna poseta frižideru? Da li volite da grickate kasno…

Retro kuhinja: Alva

Nekada se alva mogla kupiti u svakoj privatnoj poslastičarnici, a postojale su i one koje su samo po alvi bile…

Božanstvena pasta karbonara po receptu Gordona Remzija za samo 10 minuta!

Nisu bez razloga rekli da je život kombinacija magije i testenine. Teško da postoji osoba koja ne bi uživala u…