Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Recept za hrskave krompiriće iz rerne koji ćete obožavati

AUTOR: CityMagazine 25 Feb, 2020
Recept za hrskave krompiriće iz rerne koji ćete obožavati

Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli da jede krompir u nekom obliku. Kuvan, pržen, pečen, ili kao pire – uvek nađe svoje mesto na trpezi bilo kao prilog, bilo kao glavno jelo. Jednostavan je za pripremu, te vam ne treba puno kulinarskog iskustva, a sa tanjira nestane za tili čas. Ukoliko je krompir vaš izbor uz meso, ribu ili ga jedete samog uz omiljeni sos i začine, ostanite sa nama i u nastavku. Pripremili smo recept koji ćete obožavati.

Na današnjem meniju je hrskav i začinjen krompir iz rerne, sa aromom crnog i belog luka. Ono što nam se posebno dopada jeste to što ne ostavlja tragove ulja na sve strane, kao što je slučaj sa prženim krompirom, a samim tim je i zdraviji. Umesto suncokretovog, možete koristiti maslinovo ulje i puter. Za bolji ukus, birajte crveni krompir, koji se u praksi koristi za pečenje, dok se beli više koristi za kuvanje. U redovima koji slede pročitajte šta vam je potrebno od sastojaka, te otkrijte postupak korak po korak.

Potrebno je:

2 supene kašike maslinovog ulja

2 supene kašike putera

1 kilogram krompira

1 veći crni luk

3 čena belog luka

pola kafene kašičice krupne soli

pola kafene kašičice crnog mlevenog bibera

2 supene kašike svežeg seckanog peršuna

Priprema:

1. Pripremite sve sastojke.

2. Uključite rernu na 220 ℃.

3. Sipajte maslinovo ulje i puter u pleh, pa ga stavite u rernu da se otopi.

4. U međuvremenu oljuštite krompir i isecite ga po želji.

5. Isecite crni luk na komade srednje veličine.

6. Izgnječite beli luk.

7. U pleh prvo poređajte krompir, a zatim i crni i beli luk, pa sve dobro promešajte.

8. Pecite krompir oko sat vremena, ili dok ne primetite da je postao zlatnožut i hrskav. Ukoliko je potrebno, povremeno promešajte.

9. Pospite so i biber po ukusu.

10. Na samom kraju začinite peršunom i još jednom promešajte.

11. Servirajte uz salatu ili neki osvežavajući umak i uživajte u slasnom, ukusnom i aromatičnom obroku za sva čula!

Izvor: The Spruce Eats

Najčitanije

Ovo su znaci da pijete previše alkohola

Čaša uz ručak, čaša posle večere, povremeno opuštanje sa prijateljima. Nije problem ako povremeno uživate u alkoholu, ali kada zaista…

Ovako bi danas izgledale poznate ličnosti da nisu prerano izgubile život

Mnogo je poznatih ličnosti koje su neočekivano preminule, mnogo pre nego što su dostigle duboku starost. Ne možemo a da…

Zašto je Sandra Ou bila na sahrani kraljice Elizabete?

Među poznatim licima iz celog sveta na sahrani kraljice Elizabete II bila je i glumica Sandra Ou. Najpoznatija po ulogama…

Jedina slika koja treba da obiđe svet posle subotnjeg prajda, a nije golišavi lik pored crkve

Još jedan prajd je došao i prošao. Puno je izrečenih stvari, puno nezadovoljstva, kontraverzi ali i lepih sećanja i trenutaka…

“Kakvo nepoštovanje”: Makronovi došli u patikama da odaju počast kraljici i doživeli linč na mrežama

Brižit Makron je u nedelju uslikana u Londonu u poseti kraljičinom kovčegu i za razliku od drugih članova kraljevske porodice…

Ovaj napitak smanjuje anksioznost za samo nedelju dana

Svi znamo da je magnezijum veoma bitan za zdravlje i da ga treba unositi redovno bilo kroz hranu, bilo putem…

Najnovije - Gastro

Da li biste probali ovaj ljubičasti paradajz? Kažu da je zdraviji od običnog

On ima ukus paradajza, njegov miris i manje više izgleda isto, ali postoji jedna razlika – ljubičast je. Američko ministarstvo…

Pica od starog hleba

Koliko vas ume da umesi dobro testo za picu? Ako niste baš neki kulinarski mag, imamo jednostavno rešenje, da jedete…

Viljuškom po svetu – Italija: Recepti za karpačo, nadeveni paradajz i teleće kotlete sa gorgonzolom

Pred vama je još jedan izbor recepata inspirisanih sunčanom Italijom, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Odvojte sastojke, zasucite rukave i…

Ovaj napitak od belog luka i đumbira smanjuje krvni pritisak!

Od visokog krvnog pritiska pati u proseku 1 od 3 osobe, a nezdrave navike u ishrani su vodeći uzročnici. On povećava…

Slana torta sa tost hlebom

Ako ne znate šta ćete sa starim hlebom, imamo super recept. POTREBNO JE: 2 pakovanja tost hleba, 400 g majoneza, 400 g kisele…

Brzo i lako napravite palačinke sa bundevom bez brašna i mleka

Polako ulazimo u jesenju sezonu, koja unosi promene na raznim poljima, ali i na trpezu. Kako je bundeva jedna od…