• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Trileće
Trileće, foto: Enez Selvi / Alamy / Profimedia

Trileće, recept za kolač koji uvek uspe

CityMagazine
17.02.2025. 2 min Recepti

Trileće je popularni kolač koja je bogata ukusima i sočan.

Trileće, ili tres leches, dobio je svoje ime zbog tri vrste mleka koje se koriste u receptu: obično mleko, kisela pavlaka (ili slatka pavlaka) i kondenzovano mleko. Naziv “trileće” doslovno znači “tri mleka”, što je i ključni element ovog kolača.

Trileće, sastojci:

Za biskvit:

6 jaja 200 g šećera 200 g brašna 1 prašak za pecivo 1 vanilin šećer 1 kašičica ruma (opciono)

Imamo recept za palačinke iz rerne sa Nutelom

Za preliv:

400 ml mleka 400 ml kisele pavlake (ili slatke pavlake, po želji) 200 ml kondenzovanog mleka (ako ne možeš da nađeš, možeš koristiti još jedno obično mleko i malo više šećera)

Za krem:

500 ml mleka
1 puding od vanile (ili 1 kašika skroba)
150 g šećera
200 ml slatke pavlake
100 g maslaca ili margarina

Priprema:

Biskvit:
Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodavati po malo brašna, praška za pecivo, i, ako koristiš, rum.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta. Biskvit treba da bude svetao i mekan.
Ostaviti da se ohladi, a zatim ga iseći na dva dela.

Preliv:
Pomešaj sve sastojke za preliv (mleko, kiselu pavlaku i kondenzovano mleko). Dobro sjedini i ostavi da se malo prohladi.

Krem:
U šerpi pomešaj mleko, šećer i puding od vanile (ili škrob). Kuvajte dok se ne zgusne.
U vreli krem, umesi maslac i slatku pavlaku, sve dobro sjedinite.
Ostaviti da se krem ohladi, a zatim nanesi preko biskvita.

Slaganje torte:
Isečen biskvit natopi sa prelivom (proprskaj ga ravnomerno da se lepo upije).
Na tako natopljeni biskvit stavi krem.
Pokrij tortu sa drugim slojem biskvita, takođe je natopi prelivom.
Ohladi tortu u frižideru nekoliko sati, a najbolje je ostaviti je preko noći kako bi svi ukusi lepo proželi.



Saveti za uspeh:

Biskvit: Vodite računa da ne prepečete biskvit, jer će biti tvrd. Testirajte ga čačkalicom, ako izlazi suva, gotov je.
Preliv: Nemoj previše natopiti biskvit, jer se već dovoljno vlaži od kreme.
Krem: Ako želite da krem bude gušći, koristite malo više skroba ili pudinga, a za lakši krem koristi više pavlake.
Održavanje svežine: Trileće je torta koja se najbolje konzumira kada se dobro ohladi, jer će svi slojevi bolje da se stisnu, a ukusi će se prožeti.

Oznake:

trileće

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Izabrano je najbolje jelo iz Srbije: Nije ni burek, ni sarma
Prethodni

Izabrano je najbolje jelo iz Srbije: Nije ni burek, ni sarma

Račun iz čuvene kafane u Valjevu zbog kog se isplati da upalite kola i iz Beograda dođete na pljeskavicu
Sledeći

Račun iz čuvene kafane u Valjevu zbog kog se isplati da upalite kola i iz Beograda dođete na pljeskavicu

Sledeći
Račun iz čuvene kafane u Valjevu zbog kog se isplati da upalite kola i iz Beograda dođete na pljeskavicu
17.02.2025.

Račun iz čuvene kafane u Valjevu zbog kog se isplati da upalite kola i iz Beograda dođete na pljeskavicu

Prethodni
07.02.2025.

Izabrano je najbolje jelo iz Srbije: Nije ni burek, ni sarma

Izabrano je najbolje jelo iz Srbije: Nije ni burek, ni sarma

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖