Račun iz čuvene kafane u Valjevu zbog kog se isplati da upalite kola i iz Beograda dođete na pljeskavicu
Na listi top 10 mesta u Srbiji gde se jede najbolja pljeskavica je i jedno u Valjevu. U pitanju je Kafana kod Bore.
Za pljeskavicu kod Bore ćete često čuti – tako je dobra da ciljano dođem iz Beograda da jedem kao čovek za pristojne pare. Taj poseban specijalitet je živa pljeskavica za koju kažu da je pravi gastronomski delikates.

I zaista, ako vas put nanese ka valjevskom kraju, tačnije ka mestu Sedlari na putu ka Bajinoj bašti, svakako treba da svratite kod Bore.
Prvi utisak je da je parking krcat, a i unutra je isto – klasični kafanski stolovi raspoređeni su u par povezanih prostorija i svi su zauzeti.
Gužva nije samo nedeljom, kaže ljubazni konobar. Objašnjenje je jednostavno – nedeljom ne rade.
U svakom trenutku na vratima ove kafane stoji bar četvoro ljudi, strpljivo, bez nervoze jer došli su tu s namerom.
Žele da uživaju u čuvenom roštilju za koji kažu da je bez premca u Srbiji.
Ova kafana je sa posebnim renomeom, ali jednostavnim jelovnikom.
Nema tu mnogo izmišljanja – roštilj, salate, palačinke, piće i to je uglavnom to. Ali i više nego dovoljno.
Sočno meso, piletina, dimljeni vrat, ćevapčići, pljeskavica, kobasica… tope se u ustima. Prosto se ne zna da li je lepši miris ili ukus.

A posebno lepo iznenađenje – cena.
Račun za duplu porciju ćevapa, mešanog mesa (koje možete sami da kombinujete), dve salate, hleb, domaću kafu i rakiju izašao je 2.510 dinara.
To je definitivno znatno povoljnije nego u restoranima domaće kuhinje po većim gradovima u Srbiji, a svakako je i ukusnije.

Porcije koštaju od 400 dinara, pa naviše, salate su u proseku 200 dinara, kafa je 80 dinara, porcija palačinki 240, pivo od 150…
Čuvenu živu pljeskavicu kod Bore ovog puta nismo probali, ali eto povoda da ga ponovo posetimo.
Trenutno nema komentara! Budite prvi