• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Uz čaj: recept za savršeno ukusan tart od pekan oraha

Uz čaj: recept za savršeno ukusan tart od pekan oraha

CityMagazine
07.03.2022. 2 min Recepti

Mirisna peciva su odličan način da obradujete sebe i svoje najmilije, a budući da nam se vratilo hladno zimsko vreme, idealan je trenutak za uključite rernu i pripremite jednu ukusnu finu poslasticu, koja će savršeno ići uz kafu ili čaj.

U pitanju je prhki, slasni tart od pekan oraha, koji se brzo sprema i koji garantuje potpuni užitak. Ne samo da će se kućom širiti opojni aromatični miris dok ga budete pekli, već će u njemu zasigurno uživati svi oni koje ga budu probali. Znamo da vam voda već ide na usta, zato odmah prelazimo na recept!

Uz čaj: recept za savršeno ukusan tart od pekan oraha
Foto: Louise Lyshøj/Unsplash

Sastojci:

  • 150 g brašna
  • 1 jaje
  • 100 g maslaca
  • 30 g šećera
  • 5 g praška za pecivo
  • soli po ukusu

Za fil:

  • 100 g maslaca
  • 50 g neutralne pavlake
  • 2 kašike meda
  • 100 g šećera
  • 40 ml vode
  • 200 g pekan oraha
Uz čaj: recept za savršeno ukusan tart od pekan oraha
Foto: Deryn Macey/Unsplash

Priprema:

  1. U činiji pomešajte brašno, so, prašak za pecivo i šećer. Dodajte puter, pa sve rukama pomešajte dok ne dobijete mrvice. Dodajte jaje i zamesite testo, pa ga stavite u frižider da se hladi 30 minuta.
  2. Da biste pripremili fil, prepecite pekan orahe u rerni 10 minuta na 180 stepeni.
  3. U dubokoj šerpi pomešajte šećer, vodu i med. Ostavite na jakoj vatri i nastavite da mešate, sve dok ne dobije finu boju karamela.
  4. U drugoj šerpici zagrejte pavlaku do ključanja.
  5. Gotov karamel sklonite sa vatre, dodajte komadiće putera i mešajte dok se ne rastvori.
  6. Pažljivo sipajte vrelu pavlaku, promešajte, dodajte pekan orahe i ponovo promešajte.
  7. Ohlađeno testo tanko rasklagijajte, pa stavite u posudu za pečenje, ne zaboravljajući da probušite rupice. Odozgo stavite izgužvan papir za pečenje i neki teret u vidu pirinča ili pasulja, kako se testo ne bi podiglo, pa stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni 20 minuta.
  8. Izvadite iz rerne, sklonite teret, pa ostavite malo da se ohladi.
  9. Ohlađenu mešavinu sa pekan orasima kašikom nanesite na podlogu od prhkog testa, ravnomerno rasporedite svuda i ostavite da se dobro ohladi, pa ukrasite celim pekan orasima i, po želji, poslužite uz kuglu sladoleda od vanile. Prijatno!

Izvor: Elle Russia

Naslovna fotografija: Keighla Exum/Unsplash

Oznake:

čajkafapekan orasitart od pekan orahaukusnozimski desert

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Isprobajte ove ukusne umake
Prethodni

Isprobajte ove ukusne umake

Hrana i nove tehnologije: Ideje za budućnost
Sledeći

Hrana i nove tehnologije: Ideje za budućnost

Sledeći
Hrana i nove tehnologije: Ideje za budućnost
08.03.2022.

Hrana i nove tehnologije: Ideje za budućnost

Prethodni
06.03.2022.

Isprobajte ove ukusne umake

Isprobajte ove ukusne umake

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine
    bend gutalax
    Posle svirke ovog benda drugačije ćete posmatrati svet: Bili smo na sumanutom koncertu i još uvek skidamo toalet-papir sa sebe
    CityMagazine
    brain rot
    Ovo su “najbolje” domaće brain rot pesme za 2025: Evo šta nam je sve iskakalo sa TikToka ali i iz frižidera
    CityMagazine
    „Kad čujem ‘dvesta na sat‘ meni odmah proradi uslovni refleks: Đorđe Čvarkov u dve reči o romantici devedesetih
    „Kad čujem ‘dvesta na sat‘ meni odmah proradi uslovni refleks: Đorđe Čvarkov u dve reči o romantici devedesetih
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖