• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Uz ovaj recept za hleb nećete morati da mesite testo: Potrebna su samo 4 sastojka
Testo: Jetta Productions/Dana Neely / Tetra Images / Profimedia

Uz ovaj recept za hleb nećete morati da mesite testo: Potrebna su samo 4 sastojka

CityMagazine
03.02.2023. 1 min Recepti

Da li mislite da je teško napraviti domaći hleb? Danas ćemo vam dokazati suprotno! Za pripremu su vam potrebna samo 4 sastojka i posuda od livenog gvožđa s poklopcem, a mešenje možete da preskočite…

Sastojci:

420 g pšeničnog brašna
400 ml tople vode (temperatura treba da bude oko 38°C)
2 kašičice morske soli
2 kašičice instant suvog kvasca

Priprema:

  1. U posudi dobro pomešajte brašno, so i kvasac. Zatim polako dolivajte toplu vodu, neprestano mešajući sastojke da se dobro sjedine.
  2. Činiju s mokrim i mekanim testom prekrijte pamučnom krpom i ostavite da odstoji 2 sata.
  3. Pećnicu zagrejte na 220°C i u nju stavite poklopljenu posudu za pečenje.
  4. Pospite brašno po velikom pek papiru i na njega stavite naraslo testo. Oblikujte veknu i na vrhu napravite nekoliko rezova nožem.
  5. Testo zajedno s papirom za pečenje prebacite u zagrejanu posudu. Sve poklopite i odložite u pećnicu na 35 minuta.
  6. Zatim sklonite poklopac i pecite hleb još 10 minuta dok se korica ne zarumeni.
  7. Ostavite hleb da se malo ohladi pre nego što ga iznesete na trpezu.

Izvor: Aktivni Si

Oznake:

hlebtesto

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Michelin priznanja za 17 beogradskih restorana
Prethodni

Michelin priznanja za 17 beogradskih restorana

Imamo originalni recept za bolonjeze sos
Sledeći

Imamo originalni recept za bolonjeze sos

Sledeći
Imamo originalni recept za bolonjeze sos
05.02.2023.

Imamo originalni recept za bolonjeze sos

Prethodni
02.02.2023.

Michelin priznanja za 17 beogradskih restorana

Michelin priznanja za 17 beogradskih restorana

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖