Uz ovaj recept za hleb nećete morati da mesite testo: Potrebna su samo 4 sastojka
Da li mislite da je teško napraviti domaći hleb? Danas ćemo vam dokazati suprotno! Za pripremu su vam potrebna samo 4 sastojka i posuda od livenog gvožđa s poklopcem, a mešenje možete da preskočite…
Sastojci:
420 g pšeničnog brašna
400 ml tople vode (temperatura treba da bude oko 38°C)
2 kašičice morske soli
2 kašičice instant suvog kvasca
Priprema:
- U posudi dobro pomešajte brašno, so i kvasac. Zatim polako dolivajte toplu vodu, neprestano mešajući sastojke da se dobro sjedine.
- Činiju s mokrim i mekanim testom prekrijte pamučnom krpom i ostavite da odstoji 2 sata.
- Pećnicu zagrejte na 220°C i u nju stavite poklopljenu posudu za pečenje.
- Pospite brašno po velikom pek papiru i na njega stavite naraslo testo. Oblikujte veknu i na vrhu napravite nekoliko rezova nožem.
- Testo zajedno s papirom za pečenje prebacite u zagrejanu posudu. Sve poklopite i odložite u pećnicu na 35 minuta.
- Zatim sklonite poklopac i pecite hleb još 10 minuta dok se korica ne zarumeni.
- Ostavite hleb da se malo ohladi pre nego što ga iznesete na trpezu.
Izvor: Aktivni Si
No Comment! Be the first one.