Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Uz ovaj tajni sastojak vaš brauni će biti savršen

AUTOR: CityMagazine 01 Oct, 2019
Uz ovaj tajni sastojak vaš brauni će biti savršen

Omiljeni čokoladni kolač brauni spada u one poslastice kojima niko ne može da odoli. Ono što ga čini tako neodoljivim jeste bogat čokoladni ukus koji se može oplemeniti aromom lešnika, oraha ili nekog suvog voća. Ipak, kakav god recept da koristite, postoji jedan tajni sastojak koji će sigurno doprineti boljem ukusu.

Iako je reč o vrlo jednostavnoj namirnici, ovaj tajni sastojak daje odličan rezultat. U pitanju je kisela pavlaka. Sve što treba da uradite je da stavite pola kašike kisele pavlake u bilo koji recept za brauni. Njena kremasta nota pomoći će vam da dobijete veoma sočan i ukusan čokoladni kolač. Ovaj dodatni sastojak neće uticati na vreme pečenja, a trebalo bi da vam uzme svega nekoliko sekundi tokom same pripreme.

Kisela pavlaka daće ovom kolaču savršen ukus

Potrebno je:

  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 100 g šećera
  • 150 g maslaca
  • 4 jajeta
  • 150 g pšeničnog glatkog brašna tip 550
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • pola kašike kisele pavlake
  • malo seckanih badema

Priprema:

Najpre penasto umutite jaja, šećer i vanilin šećer. U ovu smesu dodajte maslac koji je prethodno bio na sobnoj temperaturi, 150 g istopljene čokolade za kuvanje i brašno pomešano sa praškom za pecivo.

Kada se svi sastojci dobro sjedine, dodajte kiselu pavlaku i ubacite malo seckanih badema.

Smesu u koju ste dodali 50 g grubo naseckane čokolade za kuvanje, peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta, u već pripremnjenom kalupu koji ste podmazali maslacem.

Kolač isecite na kocke i po želji poslužite uz slatku pavlaku, ili sladoled. Prijatno!

Izvor: Mashed

Fotografije: Unsplash

Najčitanije

Ovo su simptomi ciroze jetre

Hronična bolest oštećenja tkiva jetre zove se ciroza jetre. Ciroza je zapravo bolest koja nastaje kao posledica i kasniji stadijum…

Mesečni horoskop za oktobar 2022: Jedan znak bolje da do novembra ne izlazi iz kuće

Polako odbrojavamo poslednje dane septembra, i pred nama je novi jesenji mesec. Stoga, pravo je vreme za detaljan horoskop u…

Evo kada u svakom delu Srbije počinje jeftina tarifa struje

U situaciji u kojoj se nalazi svet, mnogi ljudi gledaju da uštede na čemu mogu, a jedna od bitnih stavki…

Da li treba da elektronske uređaje isključite iz struje kada napolju grmi i seva?

Često čujemo da je opasno da naši kućni uređaji budu uključeni u struju tokom grmljavine. Da li je ovo mit…

5 razloga zašto treba da počnete da pijete sodu bikarbonu

Verovatno već koristite sodu bikarbonu u kuhinji, a možda čak i za čišćenje svog doma. Ali da li ste znali…

Zašto nam se magle stakla automobila i kako to da rešimo?

Zamagljena šoferšajbna smanjuje vidljivost tokom vožnje, a samim tim i našu bezbednost u saobraćaju. S ovim problemom se suočavamo i…

Najnovije - Gastro

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…