Vikend recept za palačinke od heljde
Dragi naši, došao je i poslednji vikend u januaru, pa smo odlučili da ga ispratimo jednom veoma ukusnom poslasticom… Ovoga puta odabrali smo palačinke, ali nešto drugačije od onih na koje ste navikli, a glavni adut im je hranljivost. Kako drugačije kada je u glavnoj ulozi heljda, koja je pritom vrlo zdrava. Stoga, pažljivo pročitajte šta vam je potrebno od sastojaka, odlučite se za slatki ili slani nadev po ukusu, i zaputite se u kuhinju, kako biste obradovali sebe ili najdraže.
Sastojci:
- 250 g heljdinog brašna
- 10 g soli
- 2 jajeta
- 600 ml filtrirane vode
- 2 kašičice maslinovog ulja
Priprema:
Pomešajte brašno, so i jaja, pa polako sipajte vodu kako biste dobili ujednačenu smesu. Nakon toga dodajte maslinovo ulje. Zagrejte tiganj ili aparat za palačinke, i podmažite ga sa malo ulja ili putera. Polako razlijte smesu po dnu, sačekajte da krene da se odvaja sa strane, pa je okrenite da se zapeče i sa druge strane. Nastavite dok ne iskoristite čitavu smesu, nafilujte po ukusu i uživajte.
Ukoliko ste palačinke pripremili dan ranije i želite da ih servirate tople, prvo ih nafilujte po želji, na primer sirom, a zatim poređajte na tiganj da se lepo zagreju. Budite kreativni, igrajte se sastojcima, a neke od najboljih kombinacija su one sa šunkom, sirom, jajima ili šampinjonima. Prijatno!
Izvor: Elle France
Fotografije za naslovni kolaž: Pinterest
No Comment! Be the first one.