• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Odličan tiramisu u samo 4 koraka

CityMagazine
29.01.2021. 2 Mins Read Recepti

Tiramisu je jedan od slatkiša koji nas uvek fasciniraju i koji nikad ne odbijamo. Iako deluje komplikovano i kao nešto što biste poručili isključivo u restoranu, to je nešto što se može napraviti i u kućnim uslovima. Za to je potrebno ne tako puno sastojaka i samo 4 koraka, a najvažnije je biti strpljiv dok se hladi. Može se napraviti i dan ranije i potom samo izvaditi iz frižidera, izbor je na vama, ali verujte nam da se nikako nećete pokajati ako se odlučite da isprobate ovaj recept.

Sastojci:

  • 200 g piškota (mogu se napraviti domaće, ali i kupovne su sasvim dovoljne)
  • Nes kafa
  • 450 g maskarpone sira
  • Slatka pavlaka
  • Šećer
  • Šećer u prahu
  • Kakao prah
  • Po želji liker od kafe, lešnika ili badema
Foto: Blaine Moats

Priprema:

Povezani članci

Večera koja topi kilograme, čisti creva i ubrzava metabolizam

Najlepše praznične poslastice širom sveta

  1. U manjoj šerpi izmešajte pola šolje šećera, pola šolje vode i 2 kašike nes kafe i mešajte dok ne provri. Pustite ga da vri oko jednog minuta i onda sklonite sa vatre. Po želji dodajte 2 kašike likera.
  2. Koristeći ručni mikser, u jednoj posudi umutite jednu trećinu šolje hladne slatke pavlake, a u drugoj pomešajte oko 450 g maskarponea i pola šolje šećera u prahu. Polovinu umućene pavlake sipajte u maskarpone mešavinu kako bi se sve bolje sjedinilo, a potom sve to dodajte u ostatak umućene pavlake.
  3. Poređajte polovinu piškota na dno pleha dimenzija 20 x 20 cm i premažite polovinom sirupa. Stavite preko toga i polovinu mešavine sa maskarponeom i pospite jednom kašikom kakao praha. Ponovite sve slojeve još jednom istim redosledom, prekrijte alu folijom i ostavite da se hladi između 4 i 24 sata.
  4. Malo pre posluživanja, izvadite iz frižidera i sklonite foliju. Dodajte još jednu kašiku kakao praha koristeći malu cediljku ili sito i poslužite. Ostaci mogu stajati u frižideru još 2 dana.

Izvor: Better Homes & Gardens

Naslovna fotografija: Pixabay

Tags:

desertslatkotiramisu

Povezani članci

Stručnjaci su napravili listu najgorih jela iz Srbije, i naravno da mislimo da nemaju pojma

Da li već osećate miris božićnih poslastica? Donosimo 3 recepta za čokoladne deserte u zdravijoj, ali ništa manje ukusnoj verziji

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Kako da napravite najbolji domaći falafel?

Next

Vikend recept za palačinke od heljde

Next
30.01.2021.

Vikend recept za palačinke od heljde

Previews
27.01.2021.

Kako da napravite najbolji domaći falafel?

Najnovije

Magija trube na 39. Beogradskom džez festivalu
CityMagazine
Ova fotografija je potresla Srbiju: Kad čujete kako danas živi mala Zorica, opet će vam poći suza – ali od radosti
Ivana Milošević
Jedan od najvećih muzičara sa ovih prostora je svirao 80-ih sa Halidom Bešlićem: „Nije znao ni ko je Zdravko Čolić, a ne ko sam ja“
CityMagazine
Stellarcompanion i Ali Güney nastupaju kao domaća podrška bendu HVOB
CityMagazine
Novi roman Filipa Grujića u izdanju Booke
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖