Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Odličan tiramisu u samo 4 koraka

Tiramisu je jedan od slatkiša koji nas uvek fasciniraju i koji nikad ne odbijamo. Iako deluje komplikovano i kao nešto što biste poručili isključivo u restoranu, to je nešto što se može napraviti i u kućnim uslovima. Za to je potrebno ne tako puno sastojaka i samo 4 koraka, a najvažnije je biti strpljiv dok se hladi. Može se napraviti i dan ranije i potom samo izvaditi iz frižidera, izbor je na vama, ali verujte nam da se nikako nećete pokajati ako se odlučite da isprobate ovaj recept.

Sastojci:

  • 200 g piškota (mogu se napraviti domaće, ali i kupovne su sasvim dovoljne)
  • Nes kafa
  • 450 g maskarpone sira
  • Slatka pavlaka
  • Šećer
  • Šećer u prahu
  • Kakao prah
  • Po želji liker od kafe, lešnika ili badema
Foto: Blaine Moats

Priprema:

  1. U manjoj šerpi izmešajte pola šolje šećera, pola šolje vode i 2 kašike nes kafe i mešajte dok ne provri. Pustite ga da vri oko jednog minuta i onda sklonite sa vatre. Po želji dodajte 2 kašike likera.
  2. Koristeći ručni mikser, u jednoj posudi umutite jednu trećinu šolje hladne slatke pavlake, a u drugoj pomešajte oko 450 g maskarponea i pola šolje šećera u prahu. Polovinu umućene pavlake sipajte u maskarpone mešavinu kako bi se sve bolje sjedinilo, a potom sve to dodajte u ostatak umućene pavlake.
  3. Poređajte polovinu piškota na dno pleha dimenzija 20 x 20 cm i premažite polovinom sirupa. Stavite preko toga i polovinu mešavine sa maskarponeom i pospite jednom kašikom kakao praha. Ponovite sve slojeve još jednom istim redosledom, prekrijte alu folijom i ostavite da se hladi između 4 i 24 sata.
  4. Malo pre posluživanja, izvadite iz frižidera i sklonite foliju. Dodajte još jednu kašiku kakao praha koristeći malu cediljku ili sito i poslužite. Ostaci mogu stajati u frižideru još 2 dana.

Izvor: Better Homes & Gardens

Naslovna fotografija: Pixabay

Najčitanije

Ako volite ovu pesmu – čestitamo vam, naučnici kažu da ste psihopata

Jedan od najpoznatijih repera, ali i muzičara danas je svakako Eminem, sa više miliona prodati ploča singlova i strimova pesama…

Nesvakidašnja scena na Slovenskoj plaži u Budvi: “Ne prilazite”

Kraj slovenske plaže u Budvi pliva mladunče delfina. Sasvim samo, i izgubljeno pliva veoma blizu obale. Turisti i znatiželjnici prilaze…

Namestili ste klimu da greje, a ona uporno hladi, evo u čemu je problem

Jesen je zvanično počela, a poslednjih malo više od nedelju dana bili smo svedoci naglog pada temperature, zbog čega su…

Ovo su znaci da pijete previše alkohola

Čaša uz ručak, čaša posle večere, povremeno opuštanje sa prijateljima. Nije problem ako povremeno uživate u alkoholu, ali kada zaista…

Ovako bi danas izgledale poznate ličnosti da nisu prerano izgubile život

Mnogo je poznatih ličnosti koje su neočekivano preminule, mnogo pre nego što su dostigle duboku starost. Ne možemo a da…

Zašto je Sandra Ou bila na sahrani kraljice Elizabete?

Među poznatim licima iz celog sveta na sahrani kraljice Elizabete II bila je i glumica Sandra Ou. Najpoznatija po ulogama…

Najnovije - Gastro

Ovde možete da pronađete vina koja ne možete da kupite nigde: Na samo minut od vas pronašli smo pravi vinski raj

„Vino je dokaz da nas Bog voli i da želi da nas vidi sretne“, rekao je jednom Bendžamin Frenklin, a…

Da li biste probali ovaj ljubičasti paradajz? Kažu da je zdraviji od običnog

On ima ukus paradajza, njegov miris i manje više izgleda isto, ali postoji jedna razlika – ljubičast je. Američko ministarstvo…

Pica od starog hleba

Koliko vas ume da umesi dobro testo za picu? Ako niste baš neki kulinarski mag, imamo jednostavno rešenje, da jedete…

Viljuškom po svetu – Italija: Recepti za karpačo, nadeveni paradajz i teleće kotlete sa gorgonzolom

Pred vama je još jedan izbor recepata inspirisanih sunčanom Italijom, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Odvojte sastojke, zasucite rukave i…

Ovaj napitak od belog luka i đumbira smanjuje krvni pritisak!

Od visokog krvnog pritiska pati u proseku 1 od 3 osobe, a nezdrave navike u ishrani su vodeći uzročnici. On povećava…

Slana torta sa tost hlebom

Ako ne znate šta ćete sa starim hlebom, imamo super recept. POTREBNO JE: 2 pakovanja tost hleba, 400 g majoneza, 400 g kisele…