• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Vikend recept za palačinke od heljde

Vikend recept za palačinke od heljde

CityMagazine
30.01.2021. 1 min Recepti

Dragi naši, došao je i poslednji vikend u januaru, pa smo odlučili da ga ispratimo jednom veoma ukusnom poslasticom… Ovoga puta odabrali smo palačinke, ali nešto drugačije od onih na koje ste navikli, a glavni adut im je hranljivost. Kako drugačije kada je u glavnoj ulozi heljda, koja je pritom vrlo zdrava. Stoga, pažljivo pročitajte šta vam je potrebno od sastojaka, odlučite se za slatki ili slani nadev po ukusu, i zaputite se u kuhinju, kako biste obradovali sebe ili najdraže.

Sastojci:

  • 250 g heljdinog brašna
  • 10 g soli
  • 2 jajeta
  • 600 ml filtrirane vode
  • 2 kašičice maslinovog ulja
Vikend recept za palačinke od heljde
© bonchan / iStock

Priprema:

Pomešajte brašno, so i jaja, pa polako sipajte vodu kako biste dobili ujednačenu smesu. Nakon toga dodajte maslinovo ulje. Zagrejte tiganj ili aparat za palačinke, i podmažite ga sa malo ulja ili putera. Polako razlijte smesu po dnu, sačekajte da krene da se odvaja sa strane, pa je okrenite da se zapeče i sa druge strane. Nastavite dok ne iskoristite čitavu smesu, nafilujte po ukusu i uživajte.

Ukoliko ste palačinke pripremili dan ranije i želite da ih servirate tople, prvo ih nafilujte po želji, na primer sirom, a zatim poređajte na tiganj da se lepo zagreju. Budite kreativni, igrajte se sastojcima, a neke od najboljih kombinacija su one sa šunkom, sirom, jajima ili šampinjonima. Prijatno!

Izvor: Elle France

Fotografije za naslovni kolaž: Pinterest

Oznake:

heljdanadevpalačinkesastojcivikendzdravo

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Odličan tiramisu u samo 4 koraka
Prethodni

Odličan tiramisu u samo 4 koraka

Kafa je ukusnija uz ovu pesmu
Sledeći

Kafa je ukusnija uz ovu pesmu

Sledeći
Kafa je ukusnija uz ovu pesmu
01.02.2021.

Kafa je ukusnija uz ovu pesmu

Prethodni
29.01.2021.

Odličan tiramisu u samo 4 koraka

Odličan tiramisu u samo 4 koraka

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Jakov Jozinović
    Ovo je glavno pitanje koje su postavljali ljudi iz Beograda ovih dana, i kakve veze sa tim ima Jakov Jozinović
    CityMagazine
    predator divljina
    Specijalna projekcija filma „Predator: Divljina“ 5. novembra
    CityMagazine
    Crna svadba
    Pogledali smo drugu sezonu serije “Crna svadba” i dobili smo sve, sem onoga što smo želeli
    CityMagazine
    superpaun
    Indie rock bend Superpaun objavio album prvenac „Ti si heroj“: Pravedni borac protiv nepravedne svakodnevice
    CityMagazine
    hbo max novembar
    Novembar na HBO MAX: Erotika, komedije i kuvanje
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖