• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Vreme je da isprobate rolnice sa cimetom

Vreme je da isprobate rolnice sa cimetom

Isidora Spasić
07.11.2019. 2 min Recepti

Slasne rolnice sa cimetom, idealne su za doručak, branč, užinu, i „laganu” ponoćnu zakusku. Uz malo strpljenja, bićete nagrađeni ukusnom poslasticom, koja zbog obilja cimeta predstavlja idealan jesenji desert.

Vreme je da isprobate rolnice sa cimetom
Foto izvor: www.acozykitchen.com

Recept za rolnice sa cimetom

Mekano testo, bogat nadev, i neodoljiva glazura, učinili su da rolnice sa cimetom postanu svetski poznat recept, koji sa zadovoljstvom pripremaju ljudi iz čitavog sveta. Pratite uputstva koja slede, jer ćete onda i vi moći da uvrstite ovu poslasticu u svoj slatki asortiman.

Sastojci

Vreme je da isprobate rolnice sa cimetom
Foto izvor: www.thespruceeats.com

Testo

  • 1 šolja mleka
  • 2 ½ kašičice suvog kvasca
  • 2 jajeta
  • 1/3 šolje putera
  • 4 ½ šolje brašna
  • 1 kašičica soli
  • ½ šolje šećera

Nadev

  • ½ šolje putera
  • 1 šolja smeđeg šećera
  • 2 kašičice cimeta

Glazura

  • 3 kašičice putera
  • 3 kašićice krem sira
  • sok od ½ limuna
  • 1 kašičica javorovog sirupa
  • ½ kašičice ekstrakta od vanile
  • ½ šolje šećera u prahu
Vreme je da isprobate rolnice sa cimetom
Foto izvor: www.onceuponachef.com

Priprema

Ugrejte mleko, ubacite ga u činiju, a zatim sipajte kvasac. Dodajte jaja, puter, so i šećer. Blago promešajte, pa zatim uspite brašno. Još jednom promešajte, a onda mikserom mutite 5-7 minuta, dok se ne oformi kompaktno i glatko testo. Drugu činiju premažite puterom, pa lepljivo testo prebacite u nju. Prekrijte kuhinjskom krpom činiju sa testom, odložite je na toplo mesto, i ostavite 30 minuta dok se testo ne udvostruči. Za to vreme pripremite nadev, tako što ćete u činijici dobro pomešati puter, smeđi šećer i cimet. Pospite radnu površinu brašnom, prebacite testo na nju, i uz pomoć oklagije, koju ste takođe posuli brašnom, razvucite dok ne dobijete pravougaonik debljine jednog santimetra. Silikonskom špatulom ravnomerno nanesite nadev na testo, onda ga urolajte i isecite na 12 komada. Vatrostalnu posudu premažite uljem, položite isečene komade testa i ostavite da odstoje 20 minuta. Za to vreme ugrejte rernu na 190 stepeni, te pecite rolnice 17-25 minuta, u zavisnosti od rerne i posude. Rolnice su gotove kada dobiju zlatnobraon boju. Dok se hlade, u posudi izmešajte sve sastojke za glazuru dok ne dobijete lepljivu smesu bez gromuljica. Njom temeljno prelijte i premažite rolnice, malo sačekajte, pa poslužite.

Vreme je da isprobate rolnice sa cimetom
Foto izvor: www.kingarthurflour.com

Bonus savet

Ukoliko ne želite da pravite svoje testo, kupite pakovanje kvasnog lisnatog testa umesto toga. I obično lisnato testo će poslužiti, ali računajte da je ono dosta prhko za ovaj recept.

Naslovna fotografija: www.delish.com

Oznake:

aromatičnojesenja poslasticarolnice sa cimetom

Podeli

Zaprati Autor

Isidora Spasić

Diplomirani scenograf i kostimograf sa pločnika Milana. Slobodni umetnik i kulturni radnik na kaldrmama Beograda. Voli da joj štikle odjekuju u oba grada.

Ostali članci

Internacionalna kuhinja - Intergalactic Diner, Banovo brdo
Prethodni

Internacionalna kuhinja – Intergalactic Diner, Banovo brdo

„Noć Ukusa” u petak 15. novembra na Đeram pijaci
Sledeći

„Noć Ukusa” u petak 15. novembra na Đeram pijaci

Sledeći
„Noć Ukusa” u petak 15. novembra na Đeram pijaci
09.11.2019.

„Noć Ukusa” u petak 15. novembra na Đeram pijaci

Prethodni
05.11.2019.

Internacionalna kuhinja – Intergalactic Diner, Banovo brdo

Internacionalna kuhinja - Intergalactic Diner, Banovo brdo

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine
    bend gutalax
    Posle svirke ovog benda drugačije ćete posmatrati svet: Bili smo na sumanutom koncertu i još uvek skidamo toalet-papir sa sebe
    CityMagazine
    brain rot
    Ovo su “najbolje” domaće brain rot pesme za 2025: Evo šta nam je sve iskakalo sa TikToka ali i iz frižidera
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖