Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Vreme je da isprobate rolnice sa cimetom

AUTOR: Isidora Spasić 07 Nov, 2019
Vreme je da isprobate rolnice sa cimetom

Slasne rolnice sa cimetom, idealne su za doručak, branč, užinu, i „laganu” ponoćnu zakusku. Uz malo strpljenja, bićete nagrađeni ukusnom poslasticom, koja zbog obilja cimeta predstavlja idealan jesenji desert.

Foto izvor: www.acozykitchen.com

Recept za rolnice sa cimetom

Mekano testo, bogat nadev, i neodoljiva glazura, učinili su da rolnice sa cimetom postanu svetski poznat recept, koji sa zadovoljstvom pripremaju ljudi iz čitavog sveta. Pratite uputstva koja slede, jer ćete onda i vi moći da uvrstite ovu poslasticu u svoj slatki asortiman.

Sastojci

Foto izvor: www.thespruceeats.com

Testo

  • 1 šolja mleka
  • 2 ½ kašičice suvog kvasca
  • 2 jajeta
  • 1/3 šolje putera
  • 4 ½ šolje brašna
  • 1 kašičica soli
  • ½ šolje šećera

Nadev

  • ½ šolje putera
  • 1 šolja smeđeg šećera
  • 2 kašičice cimeta

Glazura

  • 3 kašičice putera
  • 3 kašićice krem sira
  • sok od ½ limuna
  • 1 kašičica javorovog sirupa
  • ½ kašičice ekstrakta od vanile
  • ½ šolje šećera u prahu
Foto izvor: www.onceuponachef.com

Priprema

Ugrejte mleko, ubacite ga u činiju, a zatim sipajte kvasac. Dodajte jaja, puter, so i šećer. Blago promešajte, pa zatim uspite brašno. Još jednom promešajte, a onda mikserom mutite 5-7 minuta, dok se ne oformi kompaktno i glatko testo. Drugu činiju premažite puterom, pa lepljivo testo prebacite u nju. Prekrijte kuhinjskom krpom činiju sa testom, odložite je na toplo mesto, i ostavite 30 minuta dok se testo ne udvostruči. Za to vreme pripremite nadev, tako što ćete u činijici dobro pomešati puter, smeđi šećer i cimet. Pospite radnu površinu brašnom, prebacite testo na nju, i uz pomoć oklagije, koju ste takođe posuli brašnom, razvucite dok ne dobijete pravougaonik debljine jednog santimetra. Silikonskom špatulom ravnomerno nanesite nadev na testo, onda ga urolajte i isecite na 12 komada. Vatrostalnu posudu premažite uljem, položite isečene komade testa i ostavite da odstoje 20 minuta. Za to vreme ugrejte rernu na 190 stepeni, te pecite rolnice 17-25 minuta, u zavisnosti od rerne i posude. Rolnice su gotove kada dobiju zlatnobraon boju. Dok se hlade, u posudi izmešajte sve sastojke za glazuru dok ne dobijete lepljivu smesu bez gromuljica. Njom temeljno prelijte i premažite rolnice, malo sačekajte, pa poslužite.

Foto izvor: www.kingarthurflour.com

Bonus savet

Ukoliko ne želite da pravite svoje testo, kupite pakovanje kvasnog lisnatog testa umesto toga. I obično lisnato testo će poslužiti, ali računajte da je ono dosta prhko za ovaj recept.

Naslovna fotografija: www.delish.com

Najčitanije

Jedan od najpopularnijih glumaca današnjice želi da bude sledeći Džejms Bond

I pre nego što smo peti i poslednji put gledali Danijela Krejga u ulozi Džejmsa Bonda u filmu Nije vreme…

Ovo je 7 kozmetičkih proizvoda koje bi svaka žena posle 40. godine trebalo da koristi

Različiti periodi života zahtevaju različite kozmetičke proizvode. Bilo da je u pitanju omiljeni ruž za usne koji će vašem licu…

3 loše navike koje imaju inteligentne osobe

Oko sebe ostavljate nered i puno psujete? Verovatno ste ceo život bili osuđivani zbog ovih loših navika, ali studije su…

Nova južnokorejska serija za jedan dan postala popularnija od serije „Squid Game“

Izgleda da je svet željan južnokorejskih serija, a Netflix i te kako ima nameru da to iskoristi. Naime, samo 24…

5 znakova da ne volite sebe dovoljno

Jedno je reći da volite sebe i da vodite računa o svom emotivnom, mentalnom i fizičkom zdravlju, a drugo je…

Ove upečatljive fotografije iz Poljske otkrivaju kako je izgledao život iza Gvozdene zavese tokom ’80-ih

Početkom osamdesetih godina prošlog veka, kada su Varšava i Gdanjsk bili centar veliki političkih previranja u Poljskoj, francuski fotograf Bruno…

Najnovije - Gastro

Da li testeninu nakon kuvanja jednostavno iscedite u sudoperi? Pogledajte zašto to nikada ne bi trebalo da radite!

Špagete sa sosom od mesa, pasta karbonara, fetučini sa rikotom i spanaćem, testenine sa jajima i slaninom, tunjevina ili testenina…

Retro kuhinja: „Jansenova napast“

Zvuči čudno i neobično, ali je veoma jednostavno, i – više je nego ukusno, posebno za hladne dane! Jelo potiče…

Vijetnamske prolećne rolnice: Predjelo koje će uneti osveženje na slavsku trpezu

Ukoliko želite da zaobiđete tradicionalna slavska jela, koja su „već viđena‟, a uz to i komplikovana za spremanje, predlažemo predjelo…

Tematski gastro događaji na donjem Dorćolu

U Beogradu na donjem Dorćolu otvoren je Belgrade Kitchen Party – novi koncept prostora industrijskog dizajna osmišljen da i u…

Slavski pokloni – tradicija na nov način

Ukrasna kesa za vino, vino, kafa i bombonjera na rafu blizu kase najavljuju sezonu slava. Pokloni su vid zahvalnosti za…

5 jednostavnih recepata za grickalice bez griže savesti

Da li je jedina stvar kojoj se radujete u poslednje vreme noćna poseta frižideru? Da li volite da grickate kasno…