Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Vreme je da isprobate rolnice sa cimetom

AUTOR: Isidora Spasić 07 Nov, 2019
Vreme je da isprobate rolnice sa cimetom

Slasne rolnice sa cimetom, idealne su za doručak, branč, užinu, i „laganu” ponoćnu zakusku. Uz malo strpljenja, bićete nagrađeni ukusnom poslasticom, koja zbog obilja cimeta predstavlja idealan jesenji desert.

Foto izvor: www.acozykitchen.com

Recept za rolnice sa cimetom

Mekano testo, bogat nadev, i neodoljiva glazura, učinili su da rolnice sa cimetom postanu svetski poznat recept, koji sa zadovoljstvom pripremaju ljudi iz čitavog sveta. Pratite uputstva koja slede, jer ćete onda i vi moći da uvrstite ovu poslasticu u svoj slatki asortiman.

Sastojci

Foto izvor: www.thespruceeats.com

Testo

  • 1 šolja mleka
  • 2 ½ kašičice suvog kvasca
  • 2 jajeta
  • 1/3 šolje putera
  • 4 ½ šolje brašna
  • 1 kašičica soli
  • ½ šolje šećera

Nadev

  • ½ šolje putera
  • 1 šolja smeđeg šećera
  • 2 kašičice cimeta

Glazura

  • 3 kašičice putera
  • 3 kašićice krem sira
  • sok od ½ limuna
  • 1 kašičica javorovog sirupa
  • ½ kašičice ekstrakta od vanile
  • ½ šolje šećera u prahu
Foto izvor: www.onceuponachef.com

Priprema

Ugrejte mleko, ubacite ga u činiju, a zatim sipajte kvasac. Dodajte jaja, puter, so i šećer. Blago promešajte, pa zatim uspite brašno. Još jednom promešajte, a onda mikserom mutite 5-7 minuta, dok se ne oformi kompaktno i glatko testo. Drugu činiju premažite puterom, pa lepljivo testo prebacite u nju. Prekrijte kuhinjskom krpom činiju sa testom, odložite je na toplo mesto, i ostavite 30 minuta dok se testo ne udvostruči. Za to vreme pripremite nadev, tako što ćete u činijici dobro pomešati puter, smeđi šećer i cimet. Pospite radnu površinu brašnom, prebacite testo na nju, i uz pomoć oklagije, koju ste takođe posuli brašnom, razvucite dok ne dobijete pravougaonik debljine jednog santimetra. Silikonskom špatulom ravnomerno nanesite nadev na testo, onda ga urolajte i isecite na 12 komada. Vatrostalnu posudu premažite uljem, položite isečene komade testa i ostavite da odstoje 20 minuta. Za to vreme ugrejte rernu na 190 stepeni, te pecite rolnice 17-25 minuta, u zavisnosti od rerne i posude. Rolnice su gotove kada dobiju zlatnobraon boju. Dok se hlade, u posudi izmešajte sve sastojke za glazuru dok ne dobijete lepljivu smesu bez gromuljica. Njom temeljno prelijte i premažite rolnice, malo sačekajte, pa poslužite.

Foto izvor: www.kingarthurflour.com

Bonus savet

Ukoliko ne želite da pravite svoje testo, kupite pakovanje kvasnog lisnatog testa umesto toga. I obično lisnato testo će poslužiti, ali računajte da je ono dosta prhko za ovaj recept.

Naslovna fotografija: www.delish.com

Najčitanije

Pun, krvavi mesec u Ovnu od 9. oktobra donosi burne promene: Na ova tri znaka će najviše uticati

Oktobarski pun mesec ima mnogo imena – lovački mesec, selidbeni mesec, ledeni mesec ili krvavi mesec. Biće na vrhuncu 9.oktobra…

Ovo su najusamljeniji horoskopski znaci

Biti sam i biti usamljen nije isto, jer vam može biti zabavno i kada ste sami, ali kako onda razlikovati…

Maslac, margarin ili gi puter? Evo koji je najzdraviji

Ljudi se često pitaju da li je za zdravlje bolja opcija maslac ili margarin. Da je to sve češća briga…

Ovo su simptomi ciroze jetre

Hronična bolest oštećenja tkiva jetre zove se ciroza jetre. Ciroza je zapravo bolest koja nastaje kao posledica i kasniji stadijum…

Šer (76) u odelu od lateksa izašla na pistu i triput mlađe manekenke poslala kući

Malo je modnih revija zbog kojih bi Šer – da, ta Šer – ustala iz kreveta, ali Balmain spektakl u…

Najnovije - Gastro

Kako da zamrznete krompir a da sačuva teksturu i ukus

Ako su nas majke nešto učile, to je da krompir ne može u zamrzivač. A danas u marketima masa proizvoda…

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…