Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Internacionalna kuhinja – Intergalactic Diner, Banovo brdo

AUTOR: CityMagazine 05 Nov, 2019
Internacionalna kuhinja – Intergalactic Diner, Banovo brdo

Pomalo neočekivano, kao da je stigao iz nekih čudesnih kosmičkih daljina, u veliki park tik do Požeške ulice na Banovom brdu, spustio se kompletno nov i kompletno osvežen Intergalactic Diner. Treći u nizu, posle dve proslavljene lokacije, na Vračaru i u hotelu Jugoslavija, novi restoran stiže u prepoznatljivom američkom fazonu šezdesetih sa nizom autentičnih space detalja, famoznim džuboksovima koji su sada digitalizovani, te sasvim novim i sasvim lucidno proširenim menijem.

Na sve ovo dodajte divnu baštu sa obe strane restorana i osoblje koje ume da vas p(r)ovede kroz i te kako uzbudljive novitete, imaćete potpuno „out of space“ ili „out of Belgrade“ osećaj. Magično putovanje koje je osmislio neumorni i neobično kreativni gastro zaljubljenik Boban Vuković počinje potpuno novim segmentom u ovdašnjoj ponudi – Igniters, zapravo starterima, i to kakvim! Topla preporuka za prvi dolazak je Timeline mixup na kome su travelers (mini zemičke sa mesom rebara), pohovani kolačići sa mesom krabe, mocarela štapići i pileći ražnjići, a nezaobilazna pratnja fenomenalne loptice sa halapenjo papričicom iz kojih curi čedar sir i moćni Warp speed onions (slaninicom rolovani luk pečen u rerni, punjen junećim mesom i mocarelom). Stix/ražnjići stižu u tri verzije i vrlo su neobičnih oblika, a sve prati efektna i maštovita selekcija sosova.

Burgeri su ono što je, s pravom, prva asocijacija na Intergalactic, svi poznati favoriti su tu, uz neka nova pojačanja i vege verzije, ali novi deo menija (Stellar Course) zaslužuje posebnu pažnju! Na njemu je zaista teško napraviti izbor: mesni „meteoriti“ u vidu famoznih 16 loptica, rebra u half-deck (prepun tanjir) ili full deck (samo za najhrabrije) izdanju ovenčana titulom „najboljih u gradu“ ili kobasice sa sirom i volšebnim senfom sa javorovim sirupom, dok je taljata biftek sa Cafe de Paris buter medaljonima malo remek delo koje možda ne očekujete na ovom mestu, ali ćete ga baš ovde i ovako dobiti u originalnom izdanju. Selekcija salata prati ovaj segment, a čitav meni pruža priliku da se poigravate i pretražujete dodatke i priloge, glavna jela i šejkove, ali svakako čuvajte mesta za slatki deo.

UFO parfe stiže pravo iz svemira spuštajući pred vas nežni parfe od crne čokolade sa šumskim voćem na podlozi od „zvezdanog neba“, pite sa jabukama, višnjama ili borovnicama direktno vas izmeštaju u Twin Peaks, a vafle sa cimetom i medom, kolač od urme i Ice Brrrger klasici su koji se ne propuštaju. Dakle, sasvim novi Intergalatic vas vodi na sasvim novo i sasvim uzbudljivo gastro putovanje, ne oklevajte i vratite se po dalja otkrića novih gastro galaksija.

Žarka Vukovića Pucara 1a
011 355 11 15

Najčitanije

Nesvakidašnja scena na Slovenskoj plaži u Budvi: “Ne prilazite”

Kraj slovenske plaže u Budvi pliva mladunče delfina. Sasvim samo, i izgubljeno pliva veoma blizu obale. Turisti i znatiželjnici prilaze…

Ovo su znaci da pijete previše alkohola

Čaša uz ručak, čaša posle večere, povremeno opuštanje sa prijateljima. Nije problem ako povremeno uživate u alkoholu, ali kada zaista…

Ovako bi danas izgledale poznate ličnosti da nisu prerano izgubile život

Mnogo je poznatih ličnosti koje su neočekivano preminule, mnogo pre nego što su dostigle duboku starost. Ne možemo a da…

Zašto je Sandra Ou bila na sahrani kraljice Elizabete?

Među poznatim licima iz celog sveta na sahrani kraljice Elizabete II bila je i glumica Sandra Ou. Najpoznatija po ulogama…

Detalj koji na glavi nosi partnerka Ane Brnabić će danas nositi sve žene na sahrani kraljice, osim jedne

Sahrana kraljice Elizabete II će se održati danas u Vestminsterkoj opatiji, a predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić juče je stigla…

“Kakvo nepoštovanje”: Makronovi došli u patikama da odaju počast kraljici i doživeli linč na mrežama

Brižit Makron je u nedelju uslikana u Londonu u poseti kraljičinom kovčegu i za razliku od drugih članova kraljevske porodice…

Najnovije - Gastro

Da li biste probali ovaj ljubičasti paradajz? Kažu da je zdraviji od običnog

On ima ukus paradajza, njegov miris i manje više izgleda isto, ali postoji jedna razlika – ljubičast je. Američko ministarstvo…

Pica od starog hleba

Koliko vas ume da umesi dobro testo za picu? Ako niste baš neki kulinarski mag, imamo jednostavno rešenje, da jedete…

Viljuškom po svetu – Italija: Recepti za karpačo, nadeveni paradajz i teleće kotlete sa gorgonzolom

Pred vama je još jedan izbor recepata inspirisanih sunčanom Italijom, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Odvojte sastojke, zasucite rukave i…

Ovaj napitak od belog luka i đumbira smanjuje krvni pritisak!

Od visokog krvnog pritiska pati u proseku 1 od 3 osobe, a nezdrave navike u ishrani su vodeći uzročnici. On povećava…

Slana torta sa tost hlebom

Ako ne znate šta ćete sa starim hlebom, imamo super recept. POTREBNO JE: 2 pakovanja tost hleba, 400 g majoneza, 400 g kisele…

Brzo i lako napravite palačinke sa bundevom bez brašna i mleka

Polako ulazimo u jesenju sezonu, koja unosi promene na raznim poljima, ali i na trpezu. Kako je bundeva jedna od…