Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Zaboravite sve što ste do sad znali, ovo je ubedljivo najbolji sos za pastu koji smo ikad probali

AUTOR: CityMagazine 11 Sep, 2022
Zaboravite sve što ste do sad znali, ovo je ubedljivo najbolji sos za pastu koji smo ikad probali

“Što manje filozofije i komplikovanja, to bolje” je glavni recept za najbolji sos za pastu koji možete zamisliti.

Marsela Hazan je promenila način na koji su ljudi gledali italijansku kuhinju. Verovatno ste do sad videli primerak njene knjige “Essentials of Classic Italian Cooking” u kuhinji ili dve, ili ih čak i sami posedujete. Jedan od njenih najpoznatijih recepata je i najjednostavniji. Njen sos za testeninu zahteva samo tri sastojka i manje od sat vremena.

Prvo, sastojci. Trebaće vam konzerva celog, oljuštenog paradajza, jedan oljušten, prepolovljen luk; i 5 kašika putera. Da, 5 celih kašika putera. Takođe ćete želeti prstohvat ili dva soli.

Sve zajedno stavite u jedan lonac i stavite da se krčka na srednjoj vatri na šporetu 45 minuta, bez poklopca. Povremeno ga promešajte.

I to je to. Nakon 45 minuta, izbacite polovine luka i prelijte sosom svoju omiljenu testeninu.

Čak i sada, jednostavnost sosa čini ga malo radikalnim. Sirovi luk i neotopljeni puter izgledaju potpuno čudno samo sedeći u loncu paradajza. Ali oterajte skepticizam, molim vas.

Hazan je umrla 2013. Njen suprug i prevodilac (pisala je na italijanskom), Viktor Hazan, objasnio je kako je sos nastao u intervjuu za Epicurious 2016:

“Marčela je bila genije kada je u pitanju ukus. Odmah je shvatila kako ukus utiče na jelo. Pitala se: ‘Zašto seckati luk? Zašto sotirati? Staviću luk, paradajz i puter zajedno i zaboraviti na to.’

Naslovna fotografija: Krista Stucchio on Unsplash

Najčitanije

Ovo su najusamljeniji horoskopski znaci

Biti sam i biti usamljen nije isto, jer vam može biti zabavno i kada ste sami, ali kako onda razlikovati…

Ovo su simptomi ciroze jetre

Hronična bolest oštećenja tkiva jetre zove se ciroza jetre. Ciroza je zapravo bolest koja nastaje kao posledica i kasniji stadijum…

Zašto ponekad osetimo i čujemo krckanje u kolenima kad se saginjemo i da li je to normalno?

Da li ponekad čujete krckanje svojih kolena kada hodate niz stepenice? A kada čučnete ili trčite? Saznajte u narednim redovima…

Mesečni horoskop za oktobar 2022: Jedan znak bolje da do novembra ne izlazi iz kuće

Polako odbrojavamo poslednje dane septembra, i pred nama je novi jesenji mesec. Stoga, pravo je vreme za detaljan horoskop u…

Evo kada u svakom delu Srbije počinje jeftina tarifa struje

U situaciji u kojoj se nalazi svet, mnogi ljudi gledaju da uštede na čemu mogu, a jedna od bitnih stavki…

Najnovije - Gastro

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…