• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Buddha Bar: Uzbudljiv gastro doživljaj fuzije azijske i evropske kuhinje

Buddha Bar: Uzbudljiv gastro doživljaj fuzije azijske i evropske kuhinje

CityMagazine
03.02.2020. 2 min Restorani

Da bi se Beograd svrstao u metropole, osim nekih drugih detalja, bilo je potrebno da ima i „svoj“ Buddha Bar, ali pravi… i sad ga ima! Posle dugih priprema, traženja adekvatne lokacije i ispunjenja sofisticiranih i visokih standarda, ovaj globalno poznat lanac vrhunskih restorana otvoren je krajem prošle godine.

Smešten u podnožju jedne od kula Beograda na vodi, sa dominantnom statuom Bude u impozantnoj veličini, ovaj restoran donosi originalan i moderan koncept u svakom pogledu: od enterijerskih rešenja, preko atraktivne kuhinje i koktela do čuvenog DJ muzičkog izbora.

Kad se udobno smestite, počinje uzbudljiv gastro doživljaj fuzije azijske i evropske kuhinje u fantastičnom spoju namirnica i začina, boja i ukusa. Među starterima nezaobilazna je pikantna Tom Yum supa za zagrevanje, a onda sledi kreativno poigravanje: sa jedne strane probali smo takose sa različitim sadržajem (orada seviće, korejski biftek, losos ponzu…), a sa druge autentične gioze sa piletinom i tartufima, a sve upotpunili sjajnim suši rolnicama sa gamborima u tempuri. Korak dalje su foie gras sa kari briošom ili tatar od ljute tune i lososa, kao i raskošna selekcija suši kreacija.

Buddha Bar: Uzbudljiv gastro doživljaj fuzije azijske i evropske kuhinje

U glavnom delu birali smo efektnu pačetinu posluženu sa demiglasom, na podlozi od mladog spanaća, uz pire od celera i paškanata, a iz ribljeg dela „pecnutu tunu“ u crnom i belom susamu u neobičnoj pratnji kelja na dva načina i šampinjona. Za obavezan sledeći put ostala su svinjska rebra u crvenom kariju i vijetnamska kokos piletina, stimovana orada, karamelizovani losos i crni bakalar…

Doživljaj upotpunjuje sasvim originalna selekcija koktela, u rasponu od klasičnih do onih sa potpisom Buddha Bara, a probani Mali Buda oduševio je i načinom serviranja i osvežavajućim ukusom, a tu je i pažljivo sročena vinska karta uz respektabilan izbor šampanjaca.

Buddha Bar: Uzbudljiv gastro doživljaj fuzije azijske i evropske kuhinje

Svakako sačuvajte mesto za desert, nas su oduševili Combawa creme brule sa magičnom azijskom notom, poslužen uz sorbe od lajma i nane, kao i famozna selekcija moćija, originalne azijske poslastice neobične strukture, koja uz pratnju krema od manga donosi pet sjajnih sladolednih ukusa: zeleni čaj, crni susam, mango, vanila i kokos. Da, ovo jeste posebno mesto za posebne trenutke i vredelo ga je čekati. Ostaje samo da uživate.

Oznake:

azijska hranaazijska kuhinjaBuddha Barrestorani

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Začinsko bilje koje možete gajiti u saksijama
Prethodni

Začinsko bilje koje možete gajiti u saksijama

Wine & Jazz Experience 2020 - Za ljubitelje vina, jazz muzike i pasa
Sledeći

Wine & Jazz Experience 2020 – Za ljubitelje vina, jazz muzike i pasa

Sledeći
Wine & Jazz Experience 2020 - Za ljubitelje vina, jazz muzike i pasa
05.02.2020.

Wine & Jazz Experience 2020 – Za ljubitelje vina, jazz muzike i pasa

Prethodni
02.02.2020.

Začinsko bilje koje možete gajiti u saksijama

Začinsko bilje koje možete gajiti u saksijama

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine
    bend gutalax
    Posle svirke ovog benda drugačije ćete posmatrati svet: Bili smo na sumanutom koncertu i još uvek skidamo toalet-papir sa sebe
    CityMagazine
    brain rot
    Ovo su “najbolje” domaće brain rot pesme za 2025: Evo šta nam je sve iskakalo sa TikToka ali i iz frižidera
    CityMagazine
    „Kad čujem ‘dvesta na sat‘ meni odmah proradi uslovni refleks: Đorđe Čvarkov u dve reči o romantici devedesetih
    „Kad čujem ‘dvesta na sat‘ meni odmah proradi uslovni refleks: Đorđe Čvarkov u dve reči o romantici devedesetih
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖