Fabrika: Popularna picerija od sada i na novoj lokaciji
Na uglu Cetinjske i Bulevara despota Stefana, na mestu nekada čuvene picerije Orao, odnedavno je Fabrika, dobro nam poznata i sa vračarske adrese po sjajnim ukusima pica iz peći na drva. Nova lokacija donosi znatno veći i komotniji prostor od one u Požarevačkoj, uz poveliku baštu. Enterijer je svetao i prijatan, svi omiljeni „Fabrika favoriti“ i dalje su tu, a meni je proširen pastama i rižotom, kao i ne predugim, ali efektnim mesnim odeljkom.
Za zagrevanje preporučujemo „kapućino čorbu“ od pečuraka sa penom i uljem od tartufa, a nadalje izbor nikako nije lak. Kombinacija sa čak šest vrsta sireva ili pak Saporita sa ljutom salamom i rikotom, vegetarijanska Verdura ili one sa Parma pršutom ili milanskom salamom…, sve pice su dostupne u tri prečnika (23, 30, 35 cm), naravno i u opciji „za poneti‟.
Fokaća koju ovde prave zavređuje posebnu pažnju i zaista je posebna, sa dva sloja testa, a između je sjajan miks krem sireva, pesta, šunke i cherry paradajza, a ovog puta među picama zablistala je baš Fabrika sa gorgonzolom, tirolskim špekom i crvenim lukom. Za kraj poslužene Nuttelone mascarpone pravljene su takođe od pica testa koje svojim ubedljivo slatko-kremastim ukusima fino zaokružuju doživljaj na dobro poznatoj gradskoj lokaciji.