• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Fabrika: Popularna picerija od sada i na novoj lokaciji

CityMagazine
03.02.2022. One Min Read Restorani

Na uglu Cetinjske i Bulevara despota Stefana, na mestu nekada čuvene picerije Orao, odnedavno je Fabrika, dobro nam poznata i sa vračarske adrese po sjajnim ukusima pica iz peći na drva. Nova lokacija donosi znatno veći i komotniji prostor od one u Požarevačkoj, uz poveliku baštu. Enterijer je svetao i prijatan, svi omiljeni „Fabrika favoriti“ i dalje su tu, a meni je proširen pastama i rižotom, kao i ne predugim, ali efektnim mesnim odeljkom.

Za zagrevanje preporučujemo „kapućino čorbu“ od pečuraka sa penom i uljem od tartufa, a nadalje izbor nikako nije lak. Kombinacija sa čak šest vrsta sireva ili pak Saporita sa ljutom salamom i rikotom, vegetarijanska Verdura ili one sa Parma pršutom ili milanskom salamom…, sve pice su dostupne u tri prečnika (23, 30, 35 cm), naravno i u opciji „za poneti‟.

Fokaća koju ovde prave zavređuje posebnu pažnju i zaista je posebna, sa dva sloja testa, a između je sjajan miks krem sireva, pesta, šunke i cherry paradajza, a ovog puta među picama zablistala je baš Fabrika sa gorgonzolom, tirolskim špekom i crvenim lukom. Za kraj poslužene Nuttelone mascarpone pravljene su takođe od pica testa koje svojim ubedljivo slatko-kremastim ukusima fino zaokružuju doživljaj na dobro poznatoj gradskoj lokaciji.

Povezani članci

Restoran u kome vas vređaju: Ljudi plaćaju za lošu uslugu i dolaze ponovo

Mišelin vodič za Beograd predstavlja 17 restorana u svom novom izboru za 2023. godinu

Tags:

italijanska hranaitalijanska kuhinjaitalijanski restoranpicapicerija

Povezani članci

Azijska kuhinja: Chi Le Ma

U ovom restoranu se služi najskuplji pomfrit na svetu: Evo koliko iznosi jedna porcija

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Pobedite prehladu ukusnim čajem od đumbira

Next

Ne možete bez kafe? Poslušajte savete iskusnih kafe majstora za najbolju aromu i svežinu!

Next
04.02.2022.

Ne možete bez kafe? Poslušajte savete iskusnih kafe majstora za najbolju aromu i svežinu!

Previews
30.01.2022.

Pobedite prehladu ukusnim čajem od đumbira

Najnovije

„New Church“ za City Magazine: Veltšmerc, melanholija, nada – Emocije koje dominiraju u zvuku
Miloš Dašić
Presedan na dodeli Gremija: Prva nagrada za saundtrek jedne video igre
CityMagazine
Pesma godine sa Gremija krije neverovatnu priču
CityMagazine
Upoznali smo ga kao frajera iz Velikog brata, a danas svira u legendarnom beogradskom bendu
CityMagazine
Kada počinje dodela Gremi nagrada večeras?
Marija Ćirjak

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Stand-up
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖