• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Fransis: Sjajne prženice u lokalu na Slaviji

CityMagazine
23.12.2020. 1 min Restorani

Originalan i neobičan koncept street food-a baziran na svima omiljenim prženicama (da, prženicama!), nalazi se na Slaviji i od nas dobija vrlo toplu preporuku. Fransis ne možete da ne primetite na prometnoj lokaciji tik do stanice gradskog prevoza, a na obodu parka, svetlog i prijatnog enterijera i autentične ponude.

Pod sloganom Oduvek, a nove!, ovde se služe sjajne prženice, pripremljene po savremenoj tehnologiji, bez prženja u ulju, odličnog i bogatog ukusa! Kombinacije sastojaka kreću se u rasponu od mediteranske (mocarela, pršuta, rukola, čeri), preko „Mamine“ sa ajvarom, kajmakom i čvarcima i rustične sa dimljenom butkicom i renom, do egzotičnih kakve su Oriental (humus, tahini, pinjoli), Ljuti Bombaj sa korijanderom i halapenjom ili pak Popaj sa začinjenim spanaćem i kari piletinom. Tu su i Tri musketara na „tri sprata“, burger tost, kao i Bafalina (hrskava prženica punjena mocarelom sa pestom), te Elvis Prisli sendvič sa podrazumevajućim kikiriki puterom.

Ravnopravno sa slanim, u ponudi su i slatke verzije počev od „siromašnog viteza“ (cimet, vanilin sirup, šećer) do verzija sa belgijskom čokoladom ili pak sa domaćim sokom od pomorandže i musom od čokolade. I u samom lokalu sve se služi u lepim kutijama, a raspon ukusa i količina preporučuju Fransis i kao izbor za doručak (u ponudi je nekoliko primamljivih kombinacija), ali i kao izdašan obrok u svako doba dana, naravno i u opciji „za poneti“.

Povezani članci

Street food: Thyme

Restoran u kome vas vređaju: Ljudi plaćaju za lošu uslugu i dolaze ponovo

Oznake:

brza hranadoručakfast foodprženicerestorani brze hranestreet food

Povezani članci

Internacionalna kuhinja: Puberaj

Način kako da spremimo pasulj brže, a da ne nadima je jednostavan, a „tajni sastojak“ ima svako kod kuće

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Prethodni

Ovo su najbolja vina Srbije u 2020. godini

Sledeći

Pizza Bar ima novi zimski meni

Sledeći
24.12.2020.

Pizza Bar ima novi zimski meni

Prethodni
22.12.2020.

Ovo su najbolja vina Srbije u 2020. godini

Najnovije

Rajan O'Nil i Barbra Strajsend
5 filmova Rajana O’Nila koje vredi pogledati
Aleksandar Maksimović
HBO Max objavio veliki trejler: Evo šta sve stiže u 2024. i 2025. godini
Filip Milosavljević
Nejtan Never/Liga pravde – „Dupli Univerzum“: Ujedinjeni protiv pretnje iz budućnosti
Filip Milosavljević
Praznici su vreme kada deca uče odrasle kako se vole knjige
Promo
Vikend preporuke 8-10.12.
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖