Internacionalna kuhinja: Pauza
Novo mesto na Novom Beogradu, u podnožju poslovne zgrade na obodu Belvila, na prvi pogled osvaja prostranim enterijerom u svetlim tonovima. Na ovaj utisak skladno se nadovezuje i ovdašnja kulinarska ponuda, koncipirana tako da pruža dovoljno razloga za posetu u svako doba dana.
Meni otvara niz opcija za doručak u rasponu od jaja na razne načine do sendviča, u glavnom delu s jedne strane su pice, paste i rižota, s druge mesni specijaliteti i „burger meni“, a negde između bogate obrok salate. Vrlo ukusnog testa, ovdašnje pice privlače pažnju od standardnih kombinacija do odlične sa mocarelom i pistaćima, među pastama kibicovali smo piletina-lešnik, a od rižota onaj sa biftekom, orahom i artičokom.
Savršeno mekan i sočan suvidiran svinjski file u sosu od tartufa na pireu topla je preporuka, a za sledeći dolazak planirana punjena piletina u hrskavoj korici od kikirikija i ćuretina u sosu od vrganja sa grilovanom palentom. Vizuelno efektan čokoladni mus i vrlo dobar tri leće bili su odlična završnica, a dobro sročena vinska karta harmonično prati meni. Kompletan ugođaj preporučuje Pauzu kao mesto za fini predah i ugodnu gastro pauzu po vrlo korektnim cenama.
Fotografije: Pauza