Internacionalna kuhinja: Potez 25
U okviru West kompleksa na Novom Beogradu, posetili smo nedavno otvoreni Potez 25 koji osim redovne ponude, poziva i na specijalne tematske večeri na koje svakako treba obratiti pažnju. Moderan enterijer sa dosta prirodnih materijala okruženje je u kome su atraktivno posluženi mesni specijaliteti, ono po čemu se Potez izdvaja.
Selekcija mesa stiže direktno sa Pešterske visoravni, u uvodnom delu su juneći i konjski tatar i karpaćo, a u glavnom sa jedne strane starena mesa i bifteci, a sa druge „ćirilica“ gde su suvidirani svinjski vrat i rebarca, ćevapi i kobasice. Negde na početku su i interesantni takosi, kao prilog ovde serviraju gratinirani karfiol i pire sa tartufom, a od poslastica: baklavu sa lešnikom i krempitu. Mi smo se ovog puta odlučili za domaći teren i odličnu gurmansku pljeskavicu posluženu sa pikantnim krompirom, koja je ubedljivo potvrdila ovdašnji kvalitet.
Fotografije: Promo