• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Internacionalna kuhinja: Potez 25

Peđa Kresojević
03.04.2022. One Min Read Restorani

U okviru West kompleksa na Novom Beogradu, posetili smo nedavno otvoreni Potez 25 koji osim redovne ponude, poziva i na specijalne tematske večeri na koje svakako treba obratiti pažnju. Moderan enterijer sa dosta prirodnih materijala okruženje je u kome su atraktivno posluženi mesni specijaliteti, ono po čemu se Potez izdvaja.

Selekcija mesa stiže direktno sa Pešterske visoravni, u uvodnom delu su juneći i konjski tatar i karpaćo, a u glavnom sa jedne strane starena mesa i bifteci, a sa druge „ćirilica“ gde su suvidirani svinjski vrat i rebarca, ćevapi i kobasice. Negde na početku su i interesantni takosi, kao prilog ovde serviraju gratinirani karfiol i pire sa tartufom, a od poslastica: baklavu sa lešnikom i krempitu. Mi smo se ovog puta odlučili za domaći teren i odličnu gurmansku pljeskavicu posluženu sa pikantnim krompirom, koja je ubedljivo potvrdila ovdašnji kvalitet.

Fotografije: Promo

Povezani članci

Restoran u kome vas vređaju: Ljudi plaćaju za lošu uslugu i dolaze ponovo

Mišelin vodič za Beograd predstavlja 17 restorana u svom novom izboru za 2023. godinu

Tags:

gastronomijaRestoran Potez 25

Povezani članci

U ovom restoranu se služi najskuplji pomfrit na svetu: Evo koliko iznosi jedna porcija

5 najčešćih grešaka kod spremanja bifteka

Share Article

Follow Me Written By

Peđa Kresojević

U ozbiljnim godinama otkrio da ume i ponešto da napiše o njima. Veruje da je obišao skoro sve restorane u Beogradu i Novom Sadu, i još neke po Srbiji, i o skoro svakom od njih pisao, u City Magazinu (sada i ubuduće), časopisu Vino & Fino i Yellow Cabu (nekada). Inače ne ume da kuva, ali voli da konzumira i proba. Ima diplomu Mašinskog fakulteta s kojim nema baš nikakve veze, osim činjenice da je solidan deo života, makar formalno, bio tamo. Bavio se trgovinom, ušao u svet knjiga i muzike i ostao tu. Voli da istražuje i pomera granice, daje prednost inovacijama u odnosu na klasiku, spreman da svim srcem podrži posvećenost i lični pečat u restoranima, i životu. Omiljeno jelo – neka nova kombinacija i neka nova kuhinja koju još nije probao.Gastro urednik i menadžer distribucije City magazina.

Ostali članci

Previous

Napravite japanske palačinke

Next

Poslastičarnica Šećerlema

Next
04.04.2022.

Poslastičarnica Šećerlema

Previews
02.04.2022.

Napravite japanske palačinke

Najnovije

„New Church“ za City Magazine: Veltšmerc, melanholija, nada – Emocije koje dominiraju u zvuku
Miloš Dašić
Presedan na dodeli Gremija: Prva nagrada za saundtrek jedne video igre
CityMagazine
Pesma godine sa Gremija krije neverovatnu priču
CityMagazine
Upoznali smo ga kao frajera iz Velikog brata, a danas svira u legendarnom beogradskom bendu
CityMagazine
Kada počinje dodela Gremi nagrada večeras?
Marija Ćirjak

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Stand-up
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖