Internacionalna kuhinja: Puberaj
Nakon dve godine ponovo smo posetili Puberaj u Novom Sadu i više nego prijatno se iznenadili našavši ga u još svežijem i maštovitijem izdanju!
Volšebno dizajniran poveliki prostor vešto spaja berbernicu, kafe, klub i moderan street food koncept koji zaista ima šta da ponudi. Dodajte tome i vrlo ljubazan servis – konobara koji ume i zna da preporuči, imate na više nivoa atraktivan doživljaj u srcu Novog Sada.
Meni nije predugačak, podeljen je u par segmenata i to: Sendviči, Burgeraj, Tortilje, Glavna jela.
Apsolutni favorit među ovdašnjim sendvičima je Philly Cheese, „sendvič kuće“ sa moćnom fuzijom ukusa, odlično tretiranim mesom, sirom koji se rastapa i razliva, sve baš kako treba.
Sa druge strane, od „ozbiljnijih jela“ probali smo dopadljivo finu piletinu sa bukovačom. I ovde sve pohvale idu na račun sjajno pripremljenog mesa, sočnog, u finom skladu sa kremastim sosom i povrćem.
Na meniju je i nekoliko vegetarijanskih opcija, Zelena pijaca i Bečka vege, kao i jela neobičnih naziva: Le Goulash, Bruce Lee riža i Dvosed. Potaž od pečuraka lepo je uvodno zagrevanje, dok je fini twist imao čokoladni tart sa marakujom kao sasvim zgodna završnica. Lepo razigrano u svakom pogledu i u svim detaljima enterijera i menija.
Naslovna fotografija: Photo by Lefteris kallergis on Unsplash