Internacionalna kuhinja: Vila Gospava
Prestižan i poseban, restoran u okviru vile Gospava na Senjaku osvaja kompletnim ugođajem i sjajnim ukusima. Uz respektabilnu kartu vina i pića, savršen seting i servis, te intiman i prefinjen ugođaj, ovo je mesto za istinski hedonistički užitak. Relativno kratak meni fino balansira između modernog viđenja nacionalne kuhinje i internacionalnih specijaliteta, a ljubazno i diskretno osoblje tu je da preporuči i predstavi posebnu ponudu.
Raskošan kuver uverljivo najavljuje sve što sledi, efektna selekcija peciva začinjena gibanicom stiže uz divno kremastu pileću paštetu sa pinjolima, a u odeljku predjela ne propustite topli foie gras sa artičokom, odnosno neobično ukusan neoklasičan tatar biftek.
Pažnju skrećemo na izbor morskih delicija koje stižu sa Jadrana, tu su losos i tuna stek, a ukoliko se opredelite za meso imate posebnu kartu stekova (Wagyu, T bone…), kao i vrlo kreativne verzije tradicionalnih jela: sjajnu mini Karađorđevu sa pireom od šargarepe i đumbira, lucidne ćevape sa Black Angus mesom, pljeskavicu na topljenoj lepinji sa kajmakom i odličnu dimljenu teletinu.
Na istom tragu je i ovdašnja lista poslastica, Moskva šnit i Pavlova, čokoladna sfera i mus sa kikirikijem, kao i dnevno sveži Banofi potvrđuju visoke domete ovog restorana i sveukupno odličan utisak.
Fotografije: Promo