• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Mesožder: Oaza američkih sendviča u centru grada

Mesožder: Oaza američkih sendviča u centru grada

Peđa Kresojević
23.10.2020. 1 min Restorani

Apsolutni „must eat“ za sve gurmane i gastronome, gastronaute i mesoljupce, nalazi se na pomalo neočekivanoj lokaciji u samom srcu grada, a nadomak ključnih gradskih tačaka. Čim pređete Brankov most dolazeći sa Novog Beograda, u grotlu gradske gužve u Brankovoj ulici sa desne strane smestio se Mesožder: oaza magičnih američkih sendviča koji vas nikako neće ostaviti ravnodušnim.

Lucidno osmišljen ambijent, sa nizom retro detalja i muzikom koja se pušta sa ploča/gramofona, neobična je pozornica na kojoj nastupaju glavne zvezde: ubedljivi i uzbudljivi, sočni i moćni sendviči među kojima je zaista teško napraviti izbor, pa je višestruki obilazak ove lokacije obavezan.

Mesožder: Oaza američkih sendviča u centru grada

Sjajni Philly cheesesteak sa provolone sirom i ramstekom sa jedne, odnosno volšebni pulled beef sa sporo pečenom junetinom sa druge strane, bili su naš savršen izbor, izdašni, izražajnog i bogatog ukusa, naravno u „većoj verziji“. 

Mesožder: Oaza američkih sendviča u centru grada

Alfredo chicken i pulled pork, NYC chopped cheese (Mesožderov burger u kifli), iznenađujuća ćuretina pulled turkey, inspiracija su za sledeći dolazak, dok pohovani luk i paprika, criss cros pomfrit i džem od luka zaokružuju doživljaj. Naravno, sve se priprema pred vama, sastojci su zaista vrhunski, a priča se da iza svega stoji baš američki kuvar što se baš oseti. Moćno!

Oznake:

američki sendvičibrza hranasendviči

Podeli

Zaprati Autor

Peđa Kresojević

U ozbiljnim godinama otkrio da ume i ponešto da napiše o njima. Veruje da je obišao skoro sve restorane u Beogradu i Novom Sadu, i još neke po Srbiji, i o skoro svakom od njih pisao, u City Magazinu (sada i ubuduće), časopisu Vino & Fino i Yellow Cabu (nekada). Inače ne ume da kuva, ali voli da konzumira i proba. Ima diplomu Mašinskog fakulteta s kojim nema baš nikakve veze, osim činjenice da je solidan deo života, makar formalno, bio tamo. Bavio se trgovinom, ušao u svet knjiga i muzike i ostao tu. Voli da istražuje i pomera granice, daje prednost inovacijama u odnosu na klasiku, spreman da svim srcem podrži posvećenost i lični pečat u restoranima, i životu. Omiljeno jelo – neka nova kombinacija i neka nova kuhinja koju još nije probao.Gastro urednik i menadžer distribucije City magazina.

Ostali članci

Novi Plazma Kocka ukus za potpuni užitak
Prethodni

Novi Plazma Kocka ukus za potpuni užitak

Zašto je zimnica mnogo više od hrane
Sledeći

Zašto je zimnica mnogo više od hrane

Sledeći
Zašto je zimnica mnogo više od hrane
23.10.2020.

Zašto je zimnica mnogo više od hrane

Prethodni
22.10.2020.

Novi Plazma Kocka ukus za potpuni užitak

Novi Plazma Kocka ukus za potpuni užitak

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    „E, ćao, moje ime je Nikola Đuričko, ja sam naš poznati glumac", rekao je u videu i ljudi sada ne prestaju da ga hvale
    „E, ćao, moje ime je Nikola Đuričko, ja sam naš poznati glumac”, rekao je u videu i ljudi sada ne prestaju da ga hvale
    CityMagazine
    igor božanić
    DA SE P(L)OČASTIMO – Igor Božanić na novom albumu peva mračne sevdalinke na jarkom suncu
    Miloš Dašić
    United Media i Nova Broadcasting Group prvi put u Bugarskoj organizovali polufinalnu rundu žiriranja za Međunarodne Emmy® nagradeTi
    United Media i Nova Broadcasting Group prvi put u Bugarskoj organizovali polufinalnu rundu žiriranja za Međunarodne Emmy® nagradeTi
    CityMagazine
    Biljke, pčele i Ida Prester & Lollobrigida: Nedelja za pamćenje na Supernatural festivalu u Silosima
    Biljke, pčele i Ida Prester & Lollobrigida: Nedelja za pamćenje na Supernatural festivalu u Silosima
    Aleksandra Držaić
    Letnja Stripomanija i Mangamanija Čarobne knjige od 20. do 29. juna
    Letnja Stripomanija i Mangamanija Čarobne knjige od 20. do 29. juna
    Promo

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖