Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Mesožder: Oaza američkih sendviča u centru grada

AUTOR: Peđa Kresojević 23 Oct, 2020
Mesožder: Oaza američkih sendviča u centru grada

Apsolutni „must eat“ za sve gurmane i gastronome, gastronaute i mesoljupce, nalazi se na pomalo neočekivanoj lokaciji u samom srcu grada, a nadomak ključnih gradskih tačaka. Čim pređete Brankov most dolazeći sa Novog Beograda, u grotlu gradske gužve u Brankovoj ulici sa desne strane smestio se Mesožder: oaza magičnih američkih sendviča koji vas nikako neće ostaviti ravnodušnim.

Lucidno osmišljen ambijent, sa nizom retro detalja i muzikom koja se pušta sa ploča/gramofona, neobična je pozornica na kojoj nastupaju glavne zvezde: ubedljivi i uzbudljivi, sočni i moćni sendviči među kojima je zaista teško napraviti izbor, pa je višestruki obilazak ove lokacije obavezan.

Sjajni Philly cheesesteak sa provolone sirom i ramstekom sa jedne, odnosno volšebni pulled beef sa sporo pečenom junetinom sa druge strane, bili su naš savršen izbor, izdašni, izražajnog i bogatog ukusa, naravno u „većoj verziji“. 

Alfredo chicken i pulled pork, NYC chopped cheese (Mesožderov burger u kifli), iznenađujuća ćuretina pulled turkey, inspiracija su za sledeći dolazak, dok pohovani luk i paprika, criss cros pomfrit i džem od luka zaokružuju doživljaj. Naravno, sve se priprema pred vama, sastojci su zaista vrhunski, a priča se da iza svega stoji baš američki kuvar što se baš oseti. Moćno!

Brankova 19
066/422-442