Oh dumpling: Autentični ukusi kineske kuhinje na Vračaru
Na mapu „malih mesta, a pažnje vrednih otkrića“ upisujemo Oh dumpling ili u kineskoj verziji „Chuan Chuan Xiang“. Smešten na početku Ulice kralja Milutina, sa kuhinjom u suterenu i bašticom na trotoaru, ovaj mali restoran je negde između opcije „za poneti“ i sasvim neformalnog ali vrlo ukusnog predaha „u centru“.
Kratak meni odstupa od zadatih i već dosadnih „kineskih standarda“ donoseći autentične ukuse kineske kuhinje, uz egzotično osveženje u vidu originalnog homemade ice tea. Dakle, dumplings, opisane u meniju i kao „kineske raviole“, služe se u nekoliko verzija, na pari ili pržene, mesne ili vegetarijanske, sa nekoliko različitih sosova i apsolutno opravdavaju naziv restorana.
Topeći se na nepcima, uz soja ili čili sos, bile su zaista dobre, a efektno ljutkasta salata sa pirinčanim nudlama, spanaćem i kikirikijem: pun pogodak. Za dalju degustaciju kibicovali smo salatu sa crnim pečurkama i krastavcem, par zanimljivih jela sa nudlama, japanski kari pirinač i još nekoliko dampling opcija. U tri reči: originalno, ukusno i drugačije.