Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Oh dumpling: Autentični ukusi kineske kuhinje na Vračaru

AUTOR: CityMagazine 22 Sep, 2021
Oh dumpling: Autentični ukusi kineske kuhinje na Vračaru

Na mapu „malih mesta, a pažnje vrednih otkrića“ upisujemo Oh dumpling ili u kineskoj verziji „Chuan Chuan Xiang“. Smešten na početku Ulice kralja Milutina, sa kuhinjom u suterenu i bašticom na trotoaru, ovaj mali restoran je negde između opcije „za poneti“ i sasvim neformalnog ali vrlo ukusnog predaha „u centru“.

Kratak meni odstupa od zadatih i već dosadnih „kineskih standarda“ donoseći autentične ukuse kineske kuhinje, uz egzotično osveženje u vidu originalnog homemade ice tea. Dakle, dumplings, opisane u meniju i kao „kineske raviole“, služe se u nekoliko verzija, na pari ili pržene, mesne ili vegetarijanske, sa nekoliko različitih sosova i apsolutno opravdavaju naziv restorana.

Topeći se na nepcima, uz soja ili čili sos, bile su zaista dobre, a efektno ljutkasta salata sa pirinčanim nudlama, spanaćem i kikirikijem: pun pogodak. Za dalju degustaciju kibicovali smo salatu sa crnim pečurkama i krastavcem, par zanimljivih jela sa nudlama, japanski kari pirinač i još nekoliko dampling opcija. U tri reči: originalno, ukusno i drugačije.

Kralja Milutina 4
065/421 22 29

Najčitanije

Tajna stavka na računu koju nikad ne naručite, a uvek vam naplate: Znate li šta je kuver?

Izašli ste na večeru u otmen restoran, poručili omiljeno jelo i piće, a kada ste dobili račun primetili ste jednu…

Lolica iz Beograda se udala za nesuđenog Bonda i bila ikona britanskog džet-seta: Jedna laž je srušila sve

Priča u kojoj su glavni akteri britanska verzija Kenedijevih, ćerka Margaret Tačer, najbolji prijatelj Vinstona Čerčila, jedan zamalo Džejms Bond…

3 horoskopska znaka kojima će kiša meteora Perseida noćas ispuniti želje

Svake godine u ovo vreme Perseidi ožive nebo i navedu nas da poverujemo da pada kiša zvezda. Taj nebeski spektakl…

Japanski pamuk kolač od 3 sastojka: Najmekši dezert na svetu koji je zaludeo internet

Mekano, vazdušasto i savršeno slasno. Japanski pamuk kolač je jedan od najpopularnijih poslastica na internetu, a pravi se od samo…

Super pun mesec u Vodoliji stiže 12. avgusta: Najveći uticaj imaće na ova 4 znaka

Super pun Mesec u Vodoliji očekuje nas 12. avgusta! Proverite koji horoskopski znaci će posebno intenzivno osetiti njegov uticaj 12.…

Stjuardesa pokazala kako prepoznaje Balkance u avionu: Na kraju leta svaki Srbin uradi istu stvar

U njenim duhovitim videima će se mnogi pronaći. Kristina Grabež je stjuardesa koja na vrlo šaljiv i zanimljiv način deli…

Najnovije - Gastro

Recept za puslica tortu koja se topi u ustima, a koju mogu da naprave i kulinarske neznalice

Puslica torta je magična rapsodija ukusa koja se bukvalno topi u ustima. Da biste je napravili ne morate da budete…

Zašto više niko ne kuva krompir za pire u vodi: Kažu da je ovako skuvan najkremastija rapsodija

Ovih dana društvenim mrežama kruži video koji otkriva mnogima nepoznatu metodu pripreme pire krompira. Autorka videa, Džordin Jeaux Parks, međutim,…

Slatka zimnica: Sirup od kupina i slatko od smokava koje ćete obožavati

Iako je još rano da mislimo na zimu, osim ako vam na pamet ne pada grejanje, spremili smo vam dva…

Matematičar otkrio najbrži način za pravljenje burgera

Ako žudite za hamburgerom, matematika vam može dati nekoliko saveta za njegovu pripremu koji će vam uštedeti vreme. Naime, povećanje…

Tajna autentičnog bolonjeze sosa: Paradajz nije glavni sastojak, a jednu grešku prave svi

Bolonjeze sos ili kako ga italijani zovu ragù alla bolognese, jedno je od kultnih jela italijanske kulinarske tradicije. U Bolonji…

Imamo pravi recept za čupavce: Tope se u ustima

Čupavce ili volite ili ne volite. Ako ste ljubitelj ove kokos-čokoladne rapsodije imamo pravi recept po kome ne mogu da…