Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Osmica pop up: „Tajne“ večere za gurmane koji vole da eksperimentišu

AUTOR: Ivana Munišić Jovanović 05 Mar, 2021
Osmica pop up: „Tajne“ večere za gurmane koji vole da eksperimentišu

Ukoliko volite da gastronomski eksperimentišete, degustirate brižljivo isplanirane ukuse u društvu koje možda i ne poznajete, a sve to u atmosferi koja je intimnija od one restoranske, pop up večere mogle bi vam prijati.

Reč je o konceptu čiji su pioniri u Novom Sadu Miloš Mlađenović, Igor Todorović i Ivan Kiralj. Ovi mladi zaljubljenici u kuvarsku veštinu 2018. godine pokrenuli su svoju „Osmicu“ nakon što su „kliknuli“ kao tim u jednom restoranu u kojem su zajedno radili.

Gravlaks losos

„Poželeli smo da imamo neku svoju priču i da ponudimo nešto što bi se izdvojilo iz jednolične gradske ponude, te da kroz ‘Chef’s table’- koncept bez konobara gde kuvamo u društvu gostiju pokažemo šta umemo. Pop up večere organizujemo jednom ili dva puta mesečno što celoj priči daje i notu iščekivanja. Kada detaljno osmislimo šta bismo kuvali, na Instagramu (osmica_popup) objavimo meni od pet jela, datum i vreme, a kad se popune mesta, zainteresovanim šaljemo adresu gde će večera tog puta biti održana“, pričaju Miloš i Igor.

Jelen kapeleti

Tokom ove, našalimo se, „tajne“ večere gosti će uz dobru hranu dobiti i objašnjenje svih jela a možda i recept, budući da kuvari, kako kažu, i njih nesebično vole da podele. Uz hranu se kombinuju vina, obično vinarije Deurić, a bude i pivskih večeri.

„U početku je gostima bilo čudno što sede za stolom sa nepoznatima, ali to se pokazalo i kao zanimljivo za sklapanje novih poznanstava, čak i poslovnih dogovora. Budući da se oglašavamo preko Instagrama, uglavnom nam se obraćaju mlađi (između 25 i 40 godina) ali ni to nije pravilo. Večera je koncipirana za osam ljudi jer prostor ne dozvoljava veći sto, a to je i prava mera da se kvalitetno posvetimo svakom tanjiru. Nikada ne ponavljamo jela, a inspiracije ne ponestaje budući da je ona svuda oko nas“, kažu kuvari „Osmice“.

Kokos

Večera uz džez i laundž muziku traje oko tri sata, a neretko se dešava da se druženje i oduži i da se stolu pridruže i „šefovi“. Ovi momci gostuju i u nekim restoranima, a kako kažu, kuvaju i na privatnim zabavama što je takođe u poslednje vreme sve popularnije. Oni, kažu, kuvaju iz srca, a gosti, šale se, jedini problem imaju što im je žao da pojedu lepo servirana jela.

Najčitanije

Ako volite ovu pesmu – čestitamo vam, naučnici kažu da ste psihopata

Jedan od najpoznatijih repera, ali i muzičara danas je svakako Eminem, sa više miliona prodati ploča singlova i strimova pesama…

Nesvakidašnja scena na Slovenskoj plaži u Budvi: “Ne prilazite”

Kraj slovenske plaže u Budvi pliva mladunče delfina. Sasvim samo, i izgubljeno pliva veoma blizu obale. Turisti i znatiželjnici prilaze…

Namestili ste klimu da greje, a ona uporno hladi, evo u čemu je problem

Jesen je zvanično počela, a poslednjih malo više od nedelju dana bili smo svedoci naglog pada temperature, zbog čega su…

Ovo su znaci da pijete previše alkohola

Čaša uz ručak, čaša posle večere, povremeno opuštanje sa prijateljima. Nije problem ako povremeno uživate u alkoholu, ali kada zaista…

Ovako bi danas izgledale poznate ličnosti da nisu prerano izgubile život

Mnogo je poznatih ličnosti koje su neočekivano preminule, mnogo pre nego što su dostigle duboku starost. Ne možemo a da…

Zašto je Sandra Ou bila na sahrani kraljice Elizabete?

Među poznatim licima iz celog sveta na sahrani kraljice Elizabete II bila je i glumica Sandra Ou. Najpoznatija po ulogama…

Najnovije - Gastro

Ovde možete da pronađete vina koja ne možete da kupite nigde: Na samo minut od vas pronašli smo pravi vinski raj

„Vino je dokaz da nas Bog voli i da želi da nas vidi sretne“, rekao je jednom Bendžamin Frenklin, a…

Da li biste probali ovaj ljubičasti paradajz? Kažu da je zdraviji od običnog

On ima ukus paradajza, njegov miris i manje više izgleda isto, ali postoji jedna razlika – ljubičast je. Američko ministarstvo…

Pica od starog hleba

Koliko vas ume da umesi dobro testo za picu? Ako niste baš neki kulinarski mag, imamo jednostavno rešenje, da jedete…

Viljuškom po svetu – Italija: Recepti za karpačo, nadeveni paradajz i teleće kotlete sa gorgonzolom

Pred vama je još jedan izbor recepata inspirisanih sunčanom Italijom, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Odvojte sastojke, zasucite rukave i…

Ovaj napitak od belog luka i đumbira smanjuje krvni pritisak!

Od visokog krvnog pritiska pati u proseku 1 od 3 osobe, a nezdrave navike u ishrani su vodeći uzročnici. On povećava…

Slana torta sa tost hlebom

Ako ne znate šta ćete sa starim hlebom, imamo super recept. POTREBNO JE: 2 pakovanja tost hleba, 400 g majoneza, 400 g kisele…