Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Osmica pop up: „Tajne“ večere za gurmane koji vole da eksperimentišu

AUTOR: Ivana Munišić Jovanović 05 Mar, 2021
Osmica pop up: „Tajne“ večere za gurmane koji vole da eksperimentišu

Ukoliko volite da gastronomski eksperimentišete, degustirate brižljivo isplanirane ukuse u društvu koje možda i ne poznajete, a sve to u atmosferi koja je intimnija od one restoranske, pop up večere mogle bi vam prijati.

Reč je o konceptu čiji su pioniri u Novom Sadu Miloš Mlađenović, Igor Todorović i Ivan Kiralj. Ovi mladi zaljubljenici u kuvarsku veštinu 2018. godine pokrenuli su svoju „Osmicu“ nakon što su „kliknuli“ kao tim u jednom restoranu u kojem su zajedno radili.

Gravlaks losos

„Poželeli smo da imamo neku svoju priču i da ponudimo nešto što bi se izdvojilo iz jednolične gradske ponude, te da kroz ‘Chef’s table’- koncept bez konobara gde kuvamo u društvu gostiju pokažemo šta umemo. Pop up večere organizujemo jednom ili dva puta mesečno što celoj priči daje i notu iščekivanja. Kada detaljno osmislimo šta bismo kuvali, na Instagramu (osmica_popup) objavimo meni od pet jela, datum i vreme, a kad se popune mesta, zainteresovanim šaljemo adresu gde će večera tog puta biti održana“, pričaju Miloš i Igor.

Jelen kapeleti

Tokom ove, našalimo se, „tajne“ večere gosti će uz dobru hranu dobiti i objašnjenje svih jela a možda i recept, budući da kuvari, kako kažu, i njih nesebično vole da podele. Uz hranu se kombinuju vina, obično vinarije Deurić, a bude i pivskih večeri.

„U početku je gostima bilo čudno što sede za stolom sa nepoznatima, ali to se pokazalo i kao zanimljivo za sklapanje novih poznanstava, čak i poslovnih dogovora. Budući da se oglašavamo preko Instagrama, uglavnom nam se obraćaju mlađi (između 25 i 40 godina) ali ni to nije pravilo. Večera je koncipirana za osam ljudi jer prostor ne dozvoljava veći sto, a to je i prava mera da se kvalitetno posvetimo svakom tanjiru. Nikada ne ponavljamo jela, a inspiracije ne ponestaje budući da je ona svuda oko nas“, kažu kuvari „Osmice“.

Kokos

Večera uz džez i laundž muziku traje oko tri sata, a neretko se dešava da se druženje i oduži i da se stolu pridruže i „šefovi“. Ovi momci gostuju i u nekim restoranima, a kako kažu, kuvaju i na privatnim zabavama što je takođe u poslednje vreme sve popularnije. Oni, kažu, kuvaju iz srca, a gosti, šale se, jedini problem imaju što im je žao da pojedu lepo servirana jela.