• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Osmica pop up: „Tajne“ večere za gurmane koji vole da eksperimentišu

Osmica pop up: „Tajne“ večere za gurmane koji vole da eksperimentišu

Ivana Munišić Jovanović
05.03.2021. 2 min Restorani

Ukoliko volite da gastronomski eksperimentišete, degustirate brižljivo isplanirane ukuse u društvu koje možda i ne poznajete, a sve to u atmosferi koja je intimnija od one restoranske, pop up večere mogle bi vam prijati.

Reč je o konceptu čiji su pioniri u Novom Sadu Miloš Mlađenović, Igor Todorović i Ivan Kiralj. Ovi mladi zaljubljenici u kuvarsku veštinu 2018. godine pokrenuli su svoju „Osmicu“ nakon što su „kliknuli“ kao tim u jednom restoranu u kojem su zajedno radili.

Osmica pop up: „Tajne“ večere za gurmane koji vole da eksperimentišu
Gravlaks losos

„Poželeli smo da imamo neku svoju priču i da ponudimo nešto što bi se izdvojilo iz jednolične gradske ponude, te da kroz ‘Chef’s table’- koncept bez konobara gde kuvamo u društvu gostiju pokažemo šta umemo. Pop up večere organizujemo jednom ili dva puta mesečno što celoj priči daje i notu iščekivanja. Kada detaljno osmislimo šta bismo kuvali, na Instagramu (osmica_popup) objavimo meni od pet jela, datum i vreme, a kad se popune mesta, zainteresovanim šaljemo adresu gde će večera tog puta biti održana“, pričaju Miloš i Igor.

Osmica pop up: „Tajne“ večere za gurmane koji vole da eksperimentišu
Jelen kapeleti

Tokom ove, našalimo se, „tajne“ večere gosti će uz dobru hranu dobiti i objašnjenje svih jela a možda i recept, budući da kuvari, kako kažu, i njih nesebično vole da podele. Uz hranu se kombinuju vina, obično vinarije Deurić, a bude i pivskih večeri.

„U početku je gostima bilo čudno što sede za stolom sa nepoznatima, ali to se pokazalo i kao zanimljivo za sklapanje novih poznanstava, čak i poslovnih dogovora. Budući da se oglašavamo preko Instagrama, uglavnom nam se obraćaju mlađi (između 25 i 40 godina) ali ni to nije pravilo. Večera je koncipirana za osam ljudi jer prostor ne dozvoljava veći sto, a to je i prava mera da se kvalitetno posvetimo svakom tanjiru. Nikada ne ponavljamo jela, a inspiracije ne ponestaje budući da je ona svuda oko nas“, kažu kuvari „Osmice“.

Osmica pop up: „Tajne“ večere za gurmane koji vole da eksperimentišu
Kokos

Večera uz džez i laundž muziku traje oko tri sata, a neretko se dešava da se druženje i oduži i da se stolu pridruže i „šefovi“. Ovi momci gostuju i u nekim restoranima, a kako kažu, kuvaju i na privatnim zabavama što je takođe u poslednje vreme sve popularnije. Oni, kažu, kuvaju iz srca, a gosti, šale se, jedini problem imaju što im je žao da pojedu lepo servirana jela.

Oznake:

gastronomijapop up večere

Podeli

Zaprati Autor

Ivana Munišić Jovanović

Profesorica srpske književnosti i jezika. Novinarka i TV voditeljka. Buntovnica sa razlogom. Voli knjige i oblake. Još uvek dete, ali i odgovorna mama. Vlasnica mačke.

Ostali članci

Uživajte u celom radnom danu kao u produženoj pauzi za kafu!
Prethodni

Uživajte u celom radnom danu kao u produženoj pauzi za kafu!

Brza govedina Stroganov
Sledeći

Brza govedina Stroganov

Sledeći
Brza govedina Stroganov
08.03.2021.

Brza govedina Stroganov

Prethodni
04.03.2021.

Uživajte u celom radnom danu kao u produženoj pauzi za kafu!

Uživajte u celom radnom danu kao u produženoj pauzi za kafu!

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    pripovedač
    „Pripovedač“: Ispričaj mi priču
    Filip Milosavljević
    Prva bioskopska projekcija na Divčibarama ikada: ‘Kad budem mrtav i beo’ pod zvezdama u okviru 10. Mountain Music Festa
    Prva bioskopska projekcija na Divčibarama ikada: ‘Kad budem mrtav i beo’ pod zvezdama u okviru 10. Mountain Music Festa
    CityMagazine
    film
    Kako je ruska pesma o vojniku na frontu inspirisala domaći hit film: Pre 30 godina je bila premijera ostvarenja koje i danas gledamo sa knedlom u grlu
    CityMagazine
    rouzovi
    Komedija „Rouzovi” inspirisana čuvenom komedijom ima sjajnu ekipu
    Filip Milosavljević
    exit
    Jubilarni EXIT festival uz više od 200.000 posetilaca odbranio slobodu uz poruku da su ljubav i svetlost nezaustavljivi
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖