Pizza Bar: Novi meni za aktuelnu jesenju/zimsku sezonu
Inspirisani ukusima i bojama jeseni, razigrani i raspoloženi za nove gastro kreacije i pravce, Pizza Bar restorani upravo su predstavili novi meni za aktuelnu jesenju/zimsku sezonu. Na obe lokacije, i vračarskoj i novobeogradskoj, i dalje se traži „mesto više”, a noviteti na meniju i te kako pružaju povod za nova otkrića.
Početak jelovnika povezan je s početkom dana gde vas dočekuju autentična grčka pita poslužena uz muhumara krem, neobična normandijska verzija doručka gde su kajgana i pire od spanaća servirani u korpici od testa, te dve efektne sendvič-kombinacije: takos s mesom butkice, gvakamolijem i čedar sirom i hrskavi sendvič s gamborima.
U vetrovitim i hladnim danima odlično zagrevanje pruža francuska supa od luka u pratnji „hlepčića” od tapioke s parmezanom, dok su u delu sa salatama nove Kajun piletina u korpi i Quinoa halumi salata. U mesnom delu stižu tri vrlo ubedljive i uzbudljive kreacije: Butkizza s hrskavom koricom u pratnji aromatično začinjenog dinstanog kupusa i krompira, terijaki piletina je interesantan iskorak u Aziju, dok je srneći ragu Bordeaux povratak u Francusku uz njoke u kremu od spanaća i gorgonzole.
Među pastama nikako ne propustite novu a zapravo originalnu verziju čuvene Carbonare kojoj gvanćale (slanina od obraza) daje sasvim poseban šmek, dok su bombon raviole zapravo mašnice u jesenjim bojama punjene pršutom i tikvicama, a sve to u nežnom sosu od vina i šafrana. U odeljku s picama poigravanje se nastavlja, pa je tako čuvena Black Delight pizza sa sipinim mastilom dobila svoju White N Hot verziju s ljutim pelatom, a sasvim nova i sasvim sjajna jeste Bianka s carbonara sosom, kremom od spanaća, gorgonzolom i hrskavom pančetom.
Slatki deo i dalje pleni svojom raznovrsnošću i obavezuje da ostavite mesta za desert, pogotovo što je u ovom delu trenutno nezaobilazni favorit na svim meridijanima: jiggly cheesecake, koji odstupa od očekivane verzije ove poslastice, ali osvaja efektnom kombinacijom testa sa sirom, šumskog voća i bele čokolade. Ostaje samo da se prepustite novim ukusima, a do tada pogledajte njihovu galeriju ispod teksta…