• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Pizza Bar: Novi meni za aktuelnu jesenju/zimsku sezonu

Pizza Bar: Novi meni za aktuelnu jesenju/zimsku sezonu

CityMagazine
06.12.2019. 2 min Restorani

Inspirisani ukusima i bojama jeseni, razigrani i raspoloženi za nove gastro kreacije i pravce, Pizza Bar restorani upravo su predstavili novi meni za aktuelnu jesenju/zimsku sezonu. Na obe lokacije, i vračarskoj i novobeogradskoj, i dalje se traži „mesto više”, a noviteti na meniju i te kako pružaju povod za nova otkrića.

Početak jelovnika povezan je s početkom dana gde vas dočekuju autentična grčka pita poslužena uz muhumara krem, neobična normandijska verzija doručka gde su kajgana i pire od spanaća servirani u korpici od testa, te dve efektne sendvič-kombinacije: takos s mesom butkice, gvakamolijem i čedar sirom i hrskavi sendvič s gamborima.

Pizza Bar: Novi meni za aktuelnu jesenju/zimsku sezonu

U vetrovitim i hladnim danima odlično zagrevanje pruža francuska supa od luka u pratnji „hlepčića” od tapioke s parmezanom, dok su u delu sa salatama nove Kajun piletina u korpi i Quinoa halumi salata. U mesnom delu stižu tri vrlo ubedljive i uzbudljive kreacije: Butkizza s hrskavom koricom u pratnji aromatično začinjenog dinstanog kupusa i krompira, terijaki piletina je interesantan iskorak u Aziju, dok je srneći ragu Bordeaux povratak u Francusku uz njoke u kremu od spanaća i gorgonzole.

Pizza Bar: Novi meni za aktuelnu jesenju/zimsku sezonu

Među pastama nikako ne propustite novu a zapravo originalnu verziju čuvene Carbonare kojoj gvanćale (slanina od obraza) daje sasvim poseban šmek, dok su bombon raviole zapravo mašnice u jesenjim bojama punjene pršutom i tikvicama, a sve to u nežnom sosu od vina i šafrana. U odeljku s picama poigravanje se nastavlja, pa je tako čuvena Black Delight pizza sa sipinim mastilom dobila svoju White N Hot verziju s ljutim pelatom, a sasvim nova i sasvim sjajna jeste Bianka s carbonara sosom, kremom od spanaća, gorgonzolom i hrskavom pančetom.

Pizza Bar: Novi meni za aktuelnu jesenju/zimsku sezonu

Slatki deo i dalje pleni svojom raznovrsnošću i obavezuje da ostavite mesta za desert, pogotovo što je u ovom delu trenutno nezaobilazni favorit na svim meridijanima: jiggly cheesecake, koji odstupa od očekivane verzije ove poslastice, ali osvaja efektnom kombinacijom testa sa sirom, šumskog voća i bele čokolade. Ostaje samo da se prepustite novim ukusima, a do tada pogledajte njihovu galeriju ispod teksta…

Oznake:

italijanska hranaitalijanska kuhinjapizza barrestorani

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Šta radimo svakodnevno, a nikako ne bi trebalo?
Prethodni

Šta radimo svakodnevno, a nikako ne bi trebalo?

Home Made: Ručno pravljene čokolade
Sledeći

Home Made: Ručno pravljene čokolade

Sledeći
Home Made: Ručno pravljene čokolade
07.12.2019.

Home Made: Ručno pravljene čokolade

Prethodni
05.12.2019.

Šta radimo svakodnevno, a nikako ne bi trebalo?

Šta radimo svakodnevno, a nikako ne bi trebalo?

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    AI bend
    DA SE P(L)OČASTIMO: Mašine su došle da zavladaju, pa smo rešili da recenziramo album AI benda The Velvet Sundown
    Miloš Dašić
    Zdravko Čolić
    Za ovu svoju pesmu Zdravko Čolić kaže da je najbolja, ali ne sme da je peva uživo: “Svaki čovek ovu pesmu može napisati o svojoj ženi”
    CityMagazine
    pripovedač
    „Pripovedač“: Ispričaj mi priču
    Filip Milosavljević
    Prva bioskopska projekcija na Divčibarama ikada: ‘Kad budem mrtav i beo’ pod zvezdama u okviru 10. Mountain Music Festa
    Prva bioskopska projekcija na Divčibarama ikada: ‘Kad budem mrtav i beo’ pod zvezdama u okviru 10. Mountain Music Festa
    CityMagazine
    film
    Kako je ruska pesma o vojniku na frontu inspirisala domaći hit film: Pre 30 godina je bila premijera ostvarenja koje i danas gledamo sa knedlom u grlu
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖