• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Račun iz čuvene kafane u Valjevu zbog kog se isplati da upalite kola i iz Beograda dođete na pljeskavicu
Foto: Nova.rs/Privatna arhiva

Račun iz čuvene kafane u Valjevu zbog kog se isplati da upalite kola i iz Beograda dođete na pljeskavicu

Nova
17.02.2025. 2 min Restorani

Na listi top 10 mesta u Srbiji gde se jede najbolja pljeskavica je i jedno u Valjevu. U pitanju je Kafana kod Bore.

Za pljeskavicu kod Bore ćete često čuti – tako je dobra da ciljano dođem iz Beograda da jedem kao čovek za pristojne pare. Taj poseban specijalitet je živa pljeskavica za koju kažu da je pravi gastronomski delikates.

Račun iz čuvene kafane u Valjevu zbog kog se isplati da upalite kola i iz Beograda dođete na pljeskavicu
Foto: Nova.rs/Privatna arhiva

I zaista, ako vas put nanese ka valjevskom kraju, tačnije ka mestu Sedlari na putu ka Bajinoj bašti, svakako treba da svratite kod Bore.

Prvi utisak je da je parking krcat, a i unutra je isto – klasični kafanski stolovi raspoređeni su u par povezanih prostorija i svi su zauzeti.

Gužva nije samo nedeljom, kaže ljubazni konobar. Objašnjenje je jednostavno – nedeljom ne rade.

U svakom trenutku na vratima ove kafane stoji bar četvoro ljudi, strpljivo, bez nervoze jer došli su tu s namerom.

Žele da uživaju u čuvenom roštilju za koji kažu da je bez premca u Srbiji.

Ova kafana je sa posebnim renomeom, ali jednostavnim jelovnikom.

Nema tu mnogo izmišljanja – roštilj, salate, palačinke, piće i to je uglavnom to. Ali i više nego dovoljno.

Sočno meso, piletina, dimljeni vrat, ćevapčići, pljeskavica, kobasica… tope se u ustima. Prosto se ne zna da li je lepši miris ili ukus.

Račun iz čuvene kafane u Valjevu zbog kog se isplati da upalite kola i iz Beograda dođete na pljeskavicu

A posebno lepo iznenađenje – cena.

Račun za duplu porciju ćevapa, mešanog mesa (koje možete sami da kombinujete), dve salate, hleb, domaću kafu i rakiju izašao je 2.510 dinara.

To je definitivno znatno povoljnije nego u restoranima domaće kuhinje po većim gradovima u Srbiji, a svakako je i ukusnije.

Račun iz čuvene kafane u Valjevu zbog kog se isplati da upalite kola i iz Beograda dođete na pljeskavicu
Foto: Nova.rs/Privatna arhiva

Porcije koštaju od 400 dinara, pa naviše, salate su u proseku 200 dinara, kafa je 80 dinara, porcija palačinki 240, pivo od 150…

Čuvenu živu pljeskavicu kod Bore ovog puta nismo probali, ali eto povoda da ga ponovo posetimo.

Oznake:

kafanakafana kod borevaljevo

Podeli

Zaprati Autor

Nova

Ostali članci

Trileće
Prethodni

Trileće, recept za kolač koji uvek uspe

Burek
Sledeći

“Burek mora da je iz Niš, kupuje se na četvrtinu, jede se s prsti”: Nije bitno sa čim je, samo da 1. marta niko da ne pominje grame

Sledeći
Burek
18.02.2025.

“Burek mora da je iz Niš, kupuje se na četvrtinu, jede se s prsti”: Nije bitno sa čim je, samo da 1. marta niko da ne pominje grame

Prethodni
17.02.2025.

Trileće, recept za kolač koji uvek uspe

Trileće

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine
    bend gutalax
    Posle svirke ovog benda drugačije ćete posmatrati svet: Bili smo na sumanutom koncertu i još uvek skidamo toalet-papir sa sebe
    CityMagazine
    brain rot
    Ovo su “najbolje” domaće brain rot pesme za 2025: Evo šta nam je sve iskakalo sa TikToka ali i iz frižidera
    CityMagazine
    „Kad čujem ‘dvesta na sat‘ meni odmah proradi uslovni refleks: Đorđe Čvarkov u dve reči o romantici devedesetih
    „Kad čujem ‘dvesta na sat‘ meni odmah proradi uslovni refleks: Đorđe Čvarkov u dve reči o romantici devedesetih
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖