Spice: Indijska kuhinja na Banovom brdu
Jedna od najuzbudljivijih, najrasprostranjenijih i najomiljenijih kuhinja širom sveta, indijska, nikako da na ovim prostorima dobije tretman i prostor kakav zaslužuje. Sudeći po utisku i ukusima koje donosi nedavno otvoreni restoran Spice, deluje da će se ovaj utisak promeniti i to na pravi način.
Moderan i lepo uređen prostor, uz prostranu baštu dovoljno zaklonjenu od saobraćaja na uglu Žarkovačke i ulice Blagoja Parovića, vrlo je prijatan ambijent u kome vam ostaje samo da se prepustite magiji aroma i boja Indije. Za početak ne propustite sjajne pohovane račiće u brašnu sa indijskim začinima, samose u odlične obe verzije, a tu su i pohovani luk i sir. Supe su sledeći logičan korak, nama su obe vrlo prijale, i ona sa spanaćem i prazilukom i čorba od svežih pečuraka u kremastom sosu.
U glavnom delu bilo da birate nešto iz „masala“ odeljka ili pak iz tanduri peći, nećete pogrešiti, naprotiv! Kremasta i sočna, u miksu uzbudljivih začina i ukusa, Spice bater masala sa indijskim orahom ili pak Special malai piletina sa bademom bile su savršene, kao i Afgani piletina iz tanduri peći. Jagnjetina ili račići u kari ili korma sosu dilema su za naš novi dolazak, kao i za koji biryani, tradicionalno jelo sa pirinčem, da se odlučimo.
Za sve dileme neizbežna pratnja su magični naan hlebovi u nekoliko verzija, pirinač sa kuminom takođe, kao i osvežavajuća Spice salata i originalni Raita, jogurt sa indijskim začinima i povrćem. Apsolutno autentične arome i sasvim spicy senzibilitet prava su pozivnica za otiskivanje putevima Indije sa Banovog brda…