Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Urban Gourmet: Street food s primesama fine dining-a

AUTOR: CityMagazine 27 Mar, 2020
Urban Gourmet: Street food s primesama fine dining-a

Kada se na Voždovcu spoje fine dining i ulična hrana, rađa se novo iskustvo u beogradskoj gastro sceni zvano Urban Gourmet.

Ovo jedinstveno, urbano i nadasve drugačije mesto za klopu pruža mogućnost za uživanje u delikatesnim ukusima poput Foie grass koji je sastavni deo njihovog Aristocrat burgera od tri vrste pačetine ili, recimo, ako više preferirate ukuse Istoka, onda je za vas Beast from the east burger od 100% gambora, vakame algi i vasabi sosa. Na ovom mestu spojili su nespojivo – street food s primesama fine dining-a.

Ovde se hrana priprema pred vašim očima uz pomoć najsavremenijih tehnika kuvanja, poput molekularne gastronomije sous vide tehnike kuvanja u vakuumu, kao i tehnike francuskog, mediteranskog, azijskog i američkog kulinarstva. Ovde se vodi računa o svakom sastojku burgera, pa tako sami tope sir, mese zemičke i prave svoje sosove. Pozovite Urban Gourmet za dostavu, doživite eksploziju ukusa, i saznajte zašto u Beogradu ne postoji mesto slično ovome.

Vojvode Stepe 198
011/ 770 17 96

Najčitanije

Bil Gejts preporučuje ovih 5 knjiga za zimske praznike

Ako planirate da predstojeće zimske praznike provedete uz knjigu, Bil Gejts je tu da vam kao i svake godine pomogne…

Horoskop: Šta vam zvezde predviđaju za mesec decembar?

Zakoračili smo u decembar, privodimo kraju obaveze za ovu i pravimo spisak želja i planova za narednu godinu. Tim povodom,…

Viktorija i Dejvid Bekam sa kapama u „Peaky Blindersˮ stilu

Iako dizajnerka Viktorija Bekam živi na relaciji Engleska – Amerika, prvenstveno zbog posla, osnova njenog stila jeste sa područja porekla.…

Turska jela koja su se odomaćila u Srbiji

Verovatno ste nekada čuli da je sarma poreklom iz Turske, ali da li ste znali da ovo važi i za…

Ovo je najgore piće za jetru

Jetra filtrira štetne materije iz tela i zato je nužno brinuti o njenom zdravlju. Kad se govori o oštećenju jetre,…

Da li testeninu nakon kuvanja jednostavno iscedite u sudoperi? Pogledajte zašto to nikada ne bi trebalo da radite!

Špagete sa sosom od mesa, pasta karbonara, fetučini sa rikotom i spanaćem, testenine sa jajima i slaninom, tunjevina ili testenina…

Najnovije - Gastro

Kratka istorija sendviča

Malo ko obraća ozbiljnu pažnju na stari dobri sendvič! On je tek-tako neka uzgred hrana… Naravno, u pitanju je varka…

Da li je poželjno dodavati so u čaj?

Verovali ili ne, neki ljudi sole svoj čaj. U ovom tekstu ćemo vam otkriti odakle potiče ova neobična ideja. Većina…

Jednostavan recept za praznične medenjake koje će svi voleti

Bliže nam se praznici, pa u tom duhu već polako razmišljamo o prazničnoj trpezi i svim ukusnim zalogajima u kojima…

Sočne veganske vafle koje se tope u ustima

Ko ne voli tople, vazdušaste vafle sa ukusnim slatkim prelivom? Verujemo da vas nema mnogo… Zboga toga smo odlučili da…

Retro kuhinja: „Jansenova napast“

Zvuči čudno i neobično, ali je veoma jednostavno, i – više je nego ukusno, posebno za hladne dane! Jelo potiče…

Vijetnamske prolećne rolnice: Predjelo koje će uneti osveženje na slavsku trpezu

Ukoliko želite da zaobiđete tradicionalna slavska jela, koja su „već viđena‟, a uz to i komplikovana za spremanje, predlažemo predjelo…