Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Karmelada: Jedna sasvim drugačija marmelada

AUTOR: CityMagazine 25 Mar, 2020
Karmelada: Jedna sasvim drugačija marmelada

Karmelada je nastala 2014. godine u restoranu Arhiv, kada je njen tvorac Karmen Krivokapić pravila novi meni. Gosti koji su je prоbali u restoranu izrazili su želju da je nose kući i tada nastaje ideja da se ona pakuje u teglice i nosi gde god vi poželite. Samo ime je igra reči od Karmen i marmelada, pa je tako slavni džem od luka Karmen Krivokapić dobio prepoznatljivo ime.

Kombinovanju Karmelade treba pristupiti uz puno mašte i probati razne ukuse, jer ona sama po sebi ostavlja eksplozivan utisak. Možete birati između dva ukusa – Karmelade sa cimetom i medom, u koju ćete se zaljubiti na prvi zalogaj, i Karmelade sa čili papričicama i medom, koja je idealna za sve one koji vole da uživaju u jačim notama džema od luka. 

Karmelada se najčešće preporučuje uz crvena mesa, roštilj, ali i uz sve suhomesnate proizvode, blage sireve, povrće, azijsku kuhinju, nudle, škampe i lososa. Idealna je kao dodatak obrok-salatama, dimljenoj ribi, kao i uz domaće paštete. Osim toga, možete je kombinovati i za doručak, uz omlet sa sirom i slaninicom ili mešanim povrćem, a idealna je i za vegetarijansku kuhinju jer se odlično slaže i s jelima bez mesa. Toliko dobra da šta god da vam padne na pamet, nećete pogrešiti.

Najčitanije

7 odevnih predmeta u koje vredi uložiti novac dok su na popustu

Crna nedelja prilika je da se po povoljnijim cenama pripremimo za predstojeće praznike, i tako obradujemo sebe i najbliže. Mnogi…

Kraljica Leticija jednim detaljem pobrala sve simpatije

Zvanična poseta španske kraljevske porodice Švedskoj još jedna je prilika da uživamo u modnim izdanjima dame iz naslova. Iako je…

Jedan od najpopularnijih glumaca današnjice želi da bude sledeći Džejms Bond

I pre nego što smo peti i poslednji put gledali Danijela Krejga u ulozi Džejmsa Bonda u filmu Nije vreme…

Ovo je 7 kozmetičkih proizvoda koje bi svaka žena posle 40. godine trebalo da koristi

Različiti periodi života zahtevaju različite kozmetičke proizvode. Bilo da je u pitanju omiljeni ruž za usne koji će vašem licu…

3 loše navike koje imaju inteligentne osobe

Oko sebe ostavljate nered i puno psujete? Verovatno ste ceo život bili osuđivani zbog ovih loših navika, ali studije su…

Nova južnokorejska serija za jedan dan postala popularnija od serije „Squid Game“

Izgleda da je svet željan južnokorejskih serija, a Netflix i te kako ima nameru da to iskoristi. Naime, samo 24…

Najnovije - Gastro

Turska jela koja su se odomaćila u Srbiji

Verovatno ste nekada čuli da je sarma poreklom iz Turske, ali da li ste znali da ovo važi i za…

Da li testeninu nakon kuvanja jednostavno iscedite u sudoperi? Pogledajte zašto to nikada ne bi trebalo da radite!

Špagete sa sosom od mesa, pasta karbonara, fetučini sa rikotom i spanaćem, testenine sa jajima i slaninom, tunjevina ili testenina…

Retro kuhinja: „Jansenova napast“

Zvuči čudno i neobično, ali je veoma jednostavno, i – više je nego ukusno, posebno za hladne dane! Jelo potiče…

Vijetnamske prolećne rolnice: Predjelo koje će uneti osveženje na slavsku trpezu

Ukoliko želite da zaobiđete tradicionalna slavska jela, koja su „već viđena‟, a uz to i komplikovana za spremanje, predlažemo predjelo…

Tematski gastro događaji na donjem Dorćolu

U Beogradu na donjem Dorćolu otvoren je Belgrade Kitchen Party – novi koncept prostora industrijskog dizajna osmišljen da i u…

Slavski pokloni – tradicija na nov način

Ukrasna kesa za vino, vino, kafa i bombonjera na rafu blizu kase najavljuju sezonu slava. Pokloni su vid zahvalnosti za…