Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Karmelada: Jedna sasvim drugačija marmelada

AUTOR: CityMagazine 25 Mar, 2020
Karmelada: Jedna sasvim drugačija marmelada

Karmelada je nastala 2014. godine u restoranu Arhiv, kada je njen tvorac Karmen Krivokapić pravila novi meni. Gosti koji su je prоbali u restoranu izrazili su želju da je nose kući i tada nastaje ideja da se ona pakuje u teglice i nosi gde god vi poželite. Samo ime je igra reči od Karmen i marmelada, pa je tako slavni džem od luka Karmen Krivokapić dobio prepoznatljivo ime.

Kombinovanju Karmelade treba pristupiti uz puno mašte i probati razne ukuse, jer ona sama po sebi ostavlja eksplozivan utisak. Možete birati između dva ukusa – Karmelade sa cimetom i medom, u koju ćete se zaljubiti na prvi zalogaj, i Karmelade sa čili papričicama i medom, koja je idealna za sve one koji vole da uživaju u jačim notama džema od luka. 

Karmelada se najčešće preporučuje uz crvena mesa, roštilj, ali i uz sve suhomesnate proizvode, blage sireve, povrće, azijsku kuhinju, nudle, škampe i lososa. Idealna je kao dodatak obrok-salatama, dimljenoj ribi, kao i uz domaće paštete. Osim toga, možete je kombinovati i za doručak, uz omlet sa sirom i slaninicom ili mešanim povrćem, a idealna je i za vegetarijansku kuhinju jer se odlično slaže i s jelima bez mesa. Toliko dobra da šta god da vam padne na pamet, nećete pogrešiti.

Najčitanije

Pun, krvavi mesec u Ovnu od 9. oktobra donosi burne promene: Na ova tri znaka će najviše uticati

Oktobarski pun mesec ima mnogo imena – lovački mesec, selidbeni mesec, ledeni mesec ili krvavi mesec. Biće na vrhuncu 9.oktobra…

Ovo su najusamljeniji horoskopski znaci

Biti sam i biti usamljen nije isto, jer vam može biti zabavno i kada ste sami, ali kako onda razlikovati…

Maslac, margarin ili gi puter? Evo koji je najzdraviji

Ljudi se često pitaju da li je za zdravlje bolja opcija maslac ili margarin. Da je to sve češća briga…

Ovo su simptomi ciroze jetre

Hronična bolest oštećenja tkiva jetre zove se ciroza jetre. Ciroza je zapravo bolest koja nastaje kao posledica i kasniji stadijum…

Šer (76) u odelu od lateksa izašla na pistu i triput mlađe manekenke poslala kući

Malo je modnih revija zbog kojih bi Šer – da, ta Šer – ustala iz kreveta, ali Balmain spektakl u…

Najnovije - Gastro

Kako da zamrznete krompir a da sačuva teksturu i ukus

Ako su nas majke nešto učile, to je da krompir ne može u zamrzivač. A danas u marketima masa proizvoda…

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…