• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Ivan Tokin: 26 grama

Ivan Tokin: 26 grama

Ivan Tokin
01.02.2022. 2 min

Računao sam ovako – odmah posle slave, dakle 21. januara, postajem vegan. Takav potez je bio neophodan jer kraj prošle i početak ove nedelje kad me nisu ubili, ne znam kako nisu.

Zakačio sam i dva svinjokolja, od toga jedan najbolji na svetu, plus sam već tamo polovinom decembra predvideo da ću sredinom januara postati vegan i onda sam se mislio i ovako – Kad se već opraštam od mesa, i ne samo od mesa, hajde onda da to bude u velikom stilu. Taj veliki stil je uglavnom značio da ne jedem ništa što nije životinjskog porekla, i da me za to nije briga, jer mene veganstvo čeka iz ćoška, nije mi bilo teško da potegnem van grada po suhomesnate proizvode, sklapao sam nova poznanstva preko slanine i kobasica, kakve sam samo kobasice jeo u ovom predveganskom periodu, tako sam doručkovao danima samo poširana jaja i slaninu, i kad već pominjem slaninu moram da vam kažem da sam uspeo da nađem najbolju slaninu na svetu, to je jedna slanina od pretprošle godine.

Takve se slanine ne kupuju, one se ili prave ili se dobijaju na poklon. Ja sam je dobio na poklon. To je bilo poslednje meso koje sam jeo, za slavu. Dobro nije baš poslednje ali poslednjih nekoliko dana intenzivno pravim planove za svoj veganski ostatak života. Žitarice, žitarice, žitarice, mahunarke, koštunjavo voće, tofu i sve što treba. Jelovnik za sledećih nedelju dana juče je bio gotov.

Jutros sam se probudio uzbuđen, doručkovao voće i otišao da vežbam. Za ručak sam spremao čorbicu od ječma i crnog sočiva, sa belim lukom i šargarepom. Kad sam zavukao ruku u donju fioku u frižideru da uzmem peršun, dodirnuo sam nešto masno. Komadić slanine mi se zalepio za prste. One slanine. Izvadio sam ga kao relikviju iz prastarih vremena i izmerio. 26 grama. I sad i sami vidite, između mene i veganstva stoji tih 26 grama.

Naslovna fotografija: Blake Carpenter on Unsplash

Oznake:

mesoslaninaveganska hrana

Podeli

Zaprati Autor

Ivan Tokin

Ostali članci

Kikiriki, semenke, sport za zube: Adio, dragi čika Momo!
Prethodni

Kikiriki, semenke, sport za zube: Adio, dragi čika Momo!

Gistro priče: Ispod mosta
Sledeći

Gistro priče: Ispod mosta

Sledeći
Gistro priče: Ispod mosta
02.02.2022.

Gistro priče: Ispod mosta

Prethodni
31.01.2022.

Kikiriki, semenke, sport za zube: Adio, dragi čika Momo!

Kikiriki, semenke, sport za zube: Adio, dragi čika Momo!

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖