• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Ivan Tokin: 26 grama

Ivan Tokin
01.02.2022. 2 min

Računao sam ovako – odmah posle slave, dakle 21. januara, postajem vegan. Takav potez je bio neophodan jer kraj prošle i početak ove nedelje kad me nisu ubili, ne znam kako nisu.

Zakačio sam i dva svinjokolja, od toga jedan najbolji na svetu, plus sam već tamo polovinom decembra predvideo da ću sredinom januara postati vegan i onda sam se mislio i ovako – Kad se već opraštam od mesa, i ne samo od mesa, hajde onda da to bude u velikom stilu. Taj veliki stil je uglavnom značio da ne jedem ništa što nije životinjskog porekla, i da me za to nije briga, jer mene veganstvo čeka iz ćoška, nije mi bilo teško da potegnem van grada po suhomesnate proizvode, sklapao sam nova poznanstva preko slanine i kobasica, kakve sam samo kobasice jeo u ovom predveganskom periodu, tako sam doručkovao danima samo poširana jaja i slaninu, i kad već pominjem slaninu moram da vam kažem da sam uspeo da nađem najbolju slaninu na svetu, to je jedna slanina od pretprošle godine.

Takve se slanine ne kupuju, one se ili prave ili se dobijaju na poklon. Ja sam je dobio na poklon. To je bilo poslednje meso koje sam jeo, za slavu. Dobro nije baš poslednje ali poslednjih nekoliko dana intenzivno pravim planove za svoj veganski ostatak života. Žitarice, žitarice, žitarice, mahunarke, koštunjavo voće, tofu i sve što treba. Jelovnik za sledećih nedelju dana juče je bio gotov.

Povezani članci

Ivan Tokin: Đumbir elita

Filteri jesu problem, ali šta ćemo sa raspoloženjima na Instagramu, ili su svi zaista srećni

Jutros sam se probudio uzbuđen, doručkovao voće i otišao da vežbam. Za ručak sam spremao čorbicu od ječma i crnog sočiva, sa belim lukom i šargarepom. Kad sam zavukao ruku u donju fioku u frižideru da uzmem peršun, dodirnuo sam nešto masno. Komadić slanine mi se zalepio za prste. One slanine. Izvadio sam ga kao relikviju iz prastarih vremena i izmerio. 26 grama. I sad i sami vidite, između mene i veganstva stoji tih 26 grama.

Naslovna fotografija: Blake Carpenter on Unsplash

Oznake:

mesoslaninaveganska hrana

Povezani članci

Ivan Tokin: Kralj

Uporedila sam svoju potrošačku korpu iz Beograda sa istom takvom u Egiptu i shvatila da ipak postoji mesto gde mogu da se osećam kao ruski programer u Srbiji

Podeli

Zaprati Autor

Ivan Tokin

Ostali članci

Prethodni

Kikiriki, semenke, sport za zube: Adio, dragi čika Momo!

Sledeći

Gistro priče: Ispod mosta

Sledeći
02.02.2022.

Gistro priče: Ispod mosta

Prethodni
31.01.2022.

Kikiriki, semenke, sport za zube: Adio, dragi čika Momo!

Najnovije

Beyonce
„Bilo je mnogo negativnih stvari“: Bijonsina ćerka je odgovorila na kritike na najbolji mogući način
CityMagazine
Takmičari iz emisije „Squid Game: The Challenge“ prete tužbom protiv Netflixa i producenata tvrdeći da su povređeni tokom snimanja
CityMagazine
Pantelija
Da li znate koliko je tačno godina imao Pantelija? Detalj iz „Maratonaca“ koji posle 40 godina i dalje zbunjuje mnoge
Ivana Milošević
Istinita priča o psu Titini koji je bio deo polarne ekpedicije stigla u bioskope
CityMagazine
Marčelo sa bendom otkriva šta da očekujemo na koncertu u MTS Dvorani 5. decembra
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖