Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Kikiriki, semenke, sport za zube: Moj komšija Entoni Hopkins

AUTOR: Milica Vučković 08 Nov, 2021
Kikiriki, semenke, sport za zube: Moj komšija Entoni Hopkins

Na ćošku naše ulice nalazi se ogledalo. Nalazilo se ogledalo, tačnije, nalazilo se nekoliko puta, ali je ponovo polomljeno. Na tom ćošku ulica zavija gotovo pod pravim uglom, a ogledalo stvarno olakšava saobraćaj, jer se automobili koji našom ulicom prolaze, na tom ćošku neretko sudaraju, ili ako se ne sudare, onda se vozači automobila svađaju jer su se zamalo sudarili.

Na istom tom ćošku je i asfalt prekriven zemljom, jer baš na tom mestu svake zime puknu vodovodne cevi. Majstori nikako da zamene cevi duž cele ulice, jer cevi su stare, već zamenjuju deo po deo, svaki put, a zatim svaki naredni pukne neki drugi deo. Majstori iskopaju, zakrpe cev, a zatim zemlju samo grubo nabacaju preko, pa tako naša ulica, deo po deo, ostaje bez asfalta. U tim rupama se skuplja voda, pa i danima nakon kiše, na tom ćošku naše ulice dugo stoji velika bara koju mi, pešaci, teško zaobilazimo. Na tom ćošku gotovo svaki dan srećem mog komšiju, Entoni Hopkinsa.

Moj komšija, Entoni Hopkins iz Kumodraža, svaki dan džogira. Svaki dan bez izuzetka, leti, zimi, po snegu i kiši. Kada je napolju baš jako hladno, onda eventualno zakopča jaknu i stavi kapu na vrh glave koja mu ne prekriva ni uši. U svim drugim prilikama trči ili raskopčan ili bez jakne. Moj komšija Entoni Hopkins trči tako što najbrže pomera ruke, tek po tom pokretu bi to njegovo kretanje moglo da se nazove trčanjem, budući da noge pomera sporo, kao da hoda. Samo sasvim budan posmatrač može da zaključi da Entoni trči.

Moj komšija Entoni Hopkins redovno mi se javlja tako što samo podigne ruku, ne javlja se nikom drugom iz ulice. Jednom smo, čekajući da se automobili mimoiđu preko bare ispod slomljenog ogledala, čak i popričali. Rekao mi je da redovno trči jer ima šećer i srčanih problema. Da se, otkako je to saznao, redovno rekreira. Na to sam mu rekla: „Svaka čast gosn Entoni!”, na šta je on primio pohvale i nastavio da džogira kada su automobili prošli.

Foto: Unsplash

Nekada ga vidim kako sedi ispred one ogromne nezavršene kuće bez fasade i sunča se, žmureći. Tada mu ne prilazim, da ga ne remetim. Nekada ga vidim kako se svađa sa onim napuštenim crnim psom koji liči na labradora, kojeg zovem Deda Praško, jer mi liči na onu metlicu za sakupljanje prašine koja se svojevremeno reklamirala na „Top-shop“-u. Deda Praška je verovatno neko izbacio iz kuće kada je porastao, i kada su mu porasle te dlake koje liče na praška, pa su vlasnici, pretpostavljam, uvideli da je Deda Praško fuš labrador.

Deda Praško je ranije lajao i na mene i na Entoni Hopkinsa, ali se sada navikao na nas jer ga hranimo. Ja mu dajem granule, a Entoni Hopkins mu daje nešto iz džepa što nikako da uspem da vidim šta je. Isprva sam bila zabrinuta, mislila sam kako Entoni Hopkins želi da, kao u Kad jaganjci utihnu, otruje Deda Praška i učini mu nešto nažao, ali srećom to nije slučaj. Moj komšija Entoni Hopkins je očigledno bolji od onog njihovog Entoni Hopkinsa. Sa tim u vezi, sasvim razumem što klinci iz kraja polome ogledalo na ćošku naše ulice svaki put kada majstori postave novo. Ne trebaju nama njihova ogledala, da nas podsećaju na to šta sve u našoj ulici ne valja, nama je dobro i ovako.

Naslovna fotografija: Unsplash

Najčitanije

Bredli Kuper donosi čuveno naučnofantastično delo na veliko platno

Dug je put za pojedine adaptacije od štampanih stranica do njihovih filmskih ili serijskih verzija. Takav je slučaj i sa…

10 sireva koje možete jesti bez griže savesti

Namirnica o kojoj će danas detaljno biti reči dragocena je u ishrani, jer je bogata proteinima i važnim vitaminima, a…

Koliko često treba da menjamo peškire ako želimo da ostanemo zdravi?

Peškiri koje koristimo za brisanje ruku, lica i tela prljaviji su nego što nam se čini. Problem ili bar ne…

Bil Gejts preporučuje ovih 5 knjiga za zimske praznike

Ako planirate da predstojeće zimske praznike provedete uz knjigu, Bil Gejts je tu da vam kao i svake godine pomogne…

Horoskop: Šta vam zvezde predviđaju za mesec decembar?

Zakoračili smo u decembar, privodimo kraju obaveze za ovu i pravimo spisak želja i planova za narednu godinu. Tim povodom,…

Viktorija i Dejvid Bekam sa kapama u „Peaky Blindersˮ stilu

Iako dizajnerka Viktorija Bekam živi na relaciji Engleska – Amerika, prvenstveno zbog posla, osnova njenog stila jeste sa područja porekla.…

Najnovije - Kolumne

Kikiriki, semenke, sport za zube: Oglasi za motocikle

Gledam ja pre par godina motor na oglasima, ne znajući jednu vrlo važnu stvar. Gledam ja dakle motor na oglasima,…

Pouke iz prošlosti: Triler u gradskom vodovodu

Uvek je blagotvorno setiti se nekog dobrog filma. A sada kao da su se baš stekli uslovi da se podsetimo…

Gistro priče: Jesenja devojka

Jutro sredinom novembra. Početak još jednog običnog radnog dana u glavnom gradu zemlje promaje, bagera i propalih revolucija. Tu negde…

Kikiriki, semenke, sport za zube: Sa morem nikada nisi sam

Treba uvek imati sa sobom papir i olovku. Ako ne papir i olovku, onda salvetu, krejon, onaj zaobljeni komad cigle…

Pouke iz prošlosti: Muzika je nezaboravna

Ovo je priča o čoveku, čija je neobična sudbina, opisana u evropskoj štampi pre deset godina, navela mnoge da razmisle…

Žena na ivici nervnog sloma: Savladavanje grada

Svaki put kad treba da odem do drugara koji je kod Đerma, kažem mu – evo me za pet! Na…