Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Žena na ivici nervnog sloma: GIBaj se

AUTOR: Ana Vučković 02 Jul, 2019
Žena na ivici nervnog sloma: GIBaj se

Pihtije i „Bee Gees” idu sa godinama, shvatila sam to nedavno, iako i jedno i drugo volim još od malena. Ali vidim da i oni koji su se zgražavali nad lelujavim mesnim pudingom i falseto-braćom, polako, ali sigurno počinju u njima da uživaju. Priču o pihtijama ostavljam za neko hladnije vreme, iako ima i onih koji mogu da ih jedu uvek, ali zato nastavljam o braći Gib i o savršenom slaganju njihovih glasova.

Piše: Ana Vučković

Ako postoji nešto čemu se divim više od svega, to je umeće komponovanja zarazne melodije, one koja će moći da se peva, zvižduće, da se zagubi u hodnicima uha i uma, bez ideje da odande izađe. Takve su pesme Bee Gees-a. Ritam, melodija, patos, sentimentalnost, ali sve to uz ples u diskoteci kao u Groznici subotnje večeri.

„Groznica subotnje večeri”

„Groznica subotnje večeri”

Sećam se da sam o ovom filmu pisala rad na prvoj godini fakulteta. Tada sam mislila da sam uhvatila glavnu nit, ali godinama kasnije shvatila sam da tada nisam videla koliko je ovaj film dubok i depresivan, da se iza plesa, bezazlene zabave, strasti i seksa, zapravo krije priča o porazu, odustajanju, odrastanju, o tome kako se neki snovi gube, promiču kao dim pod svetlima reflektora.

Da, takva je i plesna muzika braće Gib, isprva deluje kao nešto uz šta biste samo njihali kukovima, a onda shvatite da je poruka mnogo dublja. Takva je pop muzika, ako je dobra. Zato me je obradovalo kada sam čula da je Morisu, Robinu i Beriju Gibu omiljena njihova pesma How deep is your love.

Disko

Disko

Izvođači obično ne vole svoje najpoznatije pesme, iako im one donose najviše novca. U ovom slučaju i oni su shvatili da su napravili nešto sjajno. Setite se samo početnih sekundi pesme, sanjivih i nežnih, reči, ali ponajviše aranžmana, koji čini da, svaki put kada pesmu čujete doživite istu katarzu iznova. Savršena ljubavna pesma.

Mnogo pesama volim, ali ova je jedna od onih koje bih sigurno stavila na životnu listu. Nije loše kada si odrastao, a zapravo si kao dete, nije te blam da prijatelju kažeš da ti pusti disko muziku i donese najveće parče pihtija. I to ono bez mnogo mesa.

Najčitanije

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Ovo su 4 tipa osoba koje daju previše sebe

Poslednjih godina, termin burnout se pominje kao jedno stanje uobičajeno i prisutno među ljudima koji daju previše sebe na poslu.…

Najnovije - Kolumne

Pouke iz prošlosti: Moje ime je Di, Džon Di

Nije vreme za umiranje, film Kerija Fukunage, najnoviji je iz serije o pustolovinama britanskog tajnog agenta Džejmsa Bonda i poslednji…

Kikiriki, semenke, sport za zube: Ne skidaj delove, pucaću!

Juče sam, izašavši iz kuće, videla jedan prizor koji mi je uveselio čitav dan. Sasvim običan prizor, reklo bi se.…

Pouke iz prošlosti: O beznađu i odlasku na kraj sveta

„Nada umire poslednja“ – poznata je izreka, potvrđena nebrojeno puta tokom prohujalih vekova. Međutim, šta da se radi kada nada…